AfterDawn logo

Nvidia lipsautti: Toisen sukupolven Surface on kehitteillä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Grafiikkayhtiö Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang vahvisti Cnetin haastattelussa, että yhtiö tekee Microsoftin kanssa yhteistyötä seuraavan sukupolven Surfacen kehittämisessä. Nvidian Tegra 3 -siruja käytetään nykyisessä Surface RT:ssä.

Surface RT:stä on huhuttu tulevan markkinoille myös pienemmällä 7–8 tuuman näytöllä varustettu malli. Nykyisen Surface RT:n koko on 10,6 tuumaa. Ei ole vielä selvää, että kumpaan kokoluokkaan Nvidian siru olisi tulossa vai olisiko se kenties tulossa molempiin. Bloombergin aiemman uutisoinnin perusteella Tegraa käytettäisiin pienemmässä laitteessa ja isomman RT:n sisuksiin laitettaisiin Qualcommin Snapdragon 800 -siru.

Huang toivoo uuden Surface-laitteen menestyvän hyvin. Ensimmäisen sukupolven laitteilla oli selvästi vaikeuksia löytää ostajia, sillä Microsoft joutui kirjaamaan huhti-kesäkuussa 900 miljoonan euron inventaariokulun kun laitteita oli tehty liian paljon kysyntään nähden. Koko Surface-malliston (RT ja Pro) liikevaihto jäi noin 850 miljoonaan dollariin. Laitteita on myyty arviolta kaksi miljoonaa kappaletta.


Toisen sukupolven Surfacessa käytetään näillä näkymin Windows 8.1 -käyttöjärjestelmää, jonka RTM-versio valmistuu kuluvan kuukauden aikana.

Microsoft ei kommentoi toisen sukupolven Surfaceen liittyviä väitteitä.

1 KOMMENTTI

wipe20001/1

Kyllähän Surfacella on vielä kaikki mahdollisuudet menestyä kohtalaisesti, mutta hinnoittelu ratkaisee. Kun 7-8" Android merkkitabletti maksaa ~200 EUR ja halvimmat läppärit ~350 EUR, RT:llä pitäisi päästä mieluummin tuohon Androidin hintatasoon, eikä läppäreiden. Ei ehkä ihan hirveän helppo tehtävä, ainakaan voitollisella liiketoiminnalla. Sama ongelma tietysti Nokialla, mikäli on joskus tuomassa tablettiaan kauppoihin asti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT