AfterDawn logo

Nvidia uskoo Windows RT:n lähtevän vielä lentoon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Vaikka analyytikot ennustavat Windows RT:lle kivikkoista tulevaisuutta ja Microsoftikin joutui kirjaamaan huhti-kesäkuun tulokseen 900 miljoonan dollarin tappion Surface RT -tableteista, uskoo Nvidia vahvasti alustan tulevaisuuteen.

Nvidian tietokonetuotteista vastaava johtaja Rene Haas näkee Windows RT:n olevan vasta alkutekijöissään ja että kyseessä on pidemmän aikavälin panostus Microsoftilta. RT:n myötä Windows tuli saataville ARM:n suorittimille, tätä ennen Windowsia on voinut käyttää vain Intelin x86-arkkitehtuuriin perustuvissa laitteissa. Haasin mukaan Microsoft pyrkii todenteolla raivaamaan Windowsille tien mobiililaitteiden sisuksiin, josta RT on hyvä esimerkki.


Windows RT -laitteita on esitelty viisi kappaletta ja kolmessa niistä on Nvidian Tegra 3 -piiri (Asus VivoTab RT, Lenovo IdeaPad Yoga 11, Microsoft Surface RT). Haasin mukaan markkinoille on tulossa useita Tegra 4:ään perustuvia RT-laitteita.

2 KOMMENTTIA

tataka1/2

nämä ensimmäisen sukupolven rt laitteet oli ylihinnoiteltuja ja soc yhdistelmät aivan liian alitehoisia jotta olisi hyvä käyttökokemus, tosin sama juttu oli clover trail atom tableteissa.

tämä seuraava rt ja atom sukupolvi näyttää kuinka paljon parempi windows 8(.1) on verrattuna androidiin ja ios. amd temash ja haswell onkin vähän eri luokassa, mutta niitäkin hyödyttää rt ja atomien menestys.

mcmopo2/2

Atomitkun kehittyy niin windows tabletit nostavat päätä. Tosin tässäkin tapauksessa RT jää unholaan. Normaalissa winukassa toimii kaikki RT:n ohjelmat ja lisäksi siinä toimii myös kaikki x86 ohjelmat. Ongelmaksi muodostuu vain hinta koska suurin osa MS tuloista tulee windossin myynnistä joten sitä ei ole varaa myydä samaan hintaan kuin kilpailijoiden järjestelmiä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki