AfterDawn logo

PC-myynti laskenut jo yli vuoden - pisin lasku ikinä

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Tietokoneiden myynti on laskenut jo viisi vuosineljännestä peräkkäin, mikä on pisin laskusuhdanne ikinä markkinoiden historiassa. Ostajat vaikuttaisivat suosivan älypuhelimia ja tabletteja esimerkiksi kannettavien tietokoneiden sijaan.

Talousuutistoimisto Bloomberg kertoo, että Gartnerin lukujen mukaan PC-markkinat kutistuivat keväällä (huhti-kesäkuussa) 10,9 prosenttia alkuvuoteen verrattuna, mikä tarkoittaa, että maailmanlaajuisesti myytiin 76 miljoonaa PC:tä. Toisen tutkimusyhtiön IDC:n luvut kertovat 11,4 prosentin laskusta.

Yli vuoden mittaista laskusuhdannetta ei ole onnistunut katkaisemaan edes Microsoftin Windows 8 -järjestelmän julkaisu viime vuoden lopulla, vaikka yleensä Microsoftin mittavat Windows-päivitykset ovat näkyneet piikkinä tietokoneiden kysynnässä. Intelin tuore Haswell-julkaisu saattaa vaikuttaa myyntiin kevyen positiivisesti syksyn aikana.


Valmistajista johtopaikan otti tällä kertaa kiinalainen Lenovo 16,7 prosentin maailmanlaajuisella markkinaosuudella. Toisena tule 16,3 prosentilla HP, joka on kilpaillut Lenovon kanssa suurimman paikasta viime vuodesta lähtien. Maailman kolmanneksi suurin valmistaja on Dell, jonka osuus markkinoista jäi 11,8 prosenttiin.

Gartnerin aiemman arvion perusteella PC-markkinat kutistuvat tänä vuonna yhteensä 10,6 prosenttia, kun tablettien myynnin odotetaan kasvavan samanaikaisesti 67,9 prosenttia.

4 KOMMENTTIA

johtaja591/4

Quote:

Yli vuoden mittaista laskusuhdannetta ei ole onnistunut katkaisemaan edes Microsoftin Windows 8 -järjestelmän julkaisu


Jostain syystä en ole yllättynyt :)

hannibal_pjv2/4

Jostain syystä edes vielä myynnissä olevat win7 koneet eivät ole pelastaneet PC-myyntiä... Win8:lla ei ole sen suhteen mitään tekemistä...
Isoin juttu on se, että win 8 ei tarjoa mitään kummallista win7:n tai Vistaan verrattuna. Rautapuoli ei juuri ole mennyt yhtään eteenpäin (näytönohjaimia ehkä lukuunottamatta), Vista, win7, win8 ovat huurin piirtein yhtä raskaita ja kaikista löytyvät kutakuinkin samat ominaisuudet. Pelipuolellakin on poljettu paikallaa useampi vuosi ja jollain 4xx, 6xxx sarjalaisella pärjää hienosti... Ei ole ollut mitään syytä päivittää yhtään kenelläkään. Mutta itse win8:lla ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä. IMHO

Lakupiip3/4

Originally posted by hannibal_pjv:

Jostain syystä edes vielä myynnissä olevat win7 koneet eivät ole pelastaneet PC-myyntiä... Win8:lla ei ole sen suhteen mitään tekemistä...
Isoin juttu on se, että win 8 ei tarjoa mitään kummallista win7:n tai Vistaan verrattuna. Rautapuoli ei juuri ole mennyt yhtään eteenpäin (näytönohjaimia ehkä lukuunottamatta), Vista, win7, win8 ovat huurin piirtein yhtä raskaita ja kaikista löytyvät kutakuinkin samat ominaisuudet. Pelipuolellakin on poljettu paikallaa useampi vuosi ja jollain 4xx, 6xxx sarjalaisella pärjää hienosti... Ei ole ollut mitään syytä päivittää yhtään kenelläkään. Mutta itse win8:lla ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä. IMHO

En usko että tohon pc myyntiin on laskettu komponentteja, koska siinä puhutaan valmistajista ja verrataan niiden markkinaosuutta. On pc myynti toki laskussa mutta komponenttipuolen päivitys yms ei varmaan ole tuohon vaikuttanut.

hannibal_pjv4/4

Ei suoraan, mutta kuvataa sitä, että wanhemmallakin koneella pärjää vielä hienosti, joten ei ole syytä ostaa uutta valmiskonettakaan...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT