AfterDawn logo

Sony esitteli kolme uutta Triluminos-näytöllä varustettua kannettavaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sony on esittellyt kolme uusiin Haswell-suorittimiin perustuvaa kannettavaa tietokonetta: Vaio Duo 13, Vaio Pro 13 ja 11.

Kolmikosta ensinnä mainittu on hybridikannettava, eli se toimii niin tavallisena tietokoneena kuin taulutietokoneenakin. Laitteen Full HD -tasoista näyttöä on kohennettu Bravia- ja Triluminos-tekniikoilla, joista jälkimmäinen on Sonyn oma kvanttipisteteknologia. Yhtiön sisäistä osaamista nähdään myös Duon kamerassa, jossa käytetään kahdeksan megapikselin Exmor RS -kennoa. Etukamera taipuu 1080p-tasoisen videon kuvaamiseen.

Pro- ja Duo-kannettavien välillä löytyy paljon yhtäläisyyksiä. Merkittävin ero on siinä, että Pro-malleja ei voi muuntaa tabletiksi. Kaikista malleista löytyy NFC, Bravia- ja Triluminos-tekniikat, ClearAudio+-ääniteknologia ja kosketusnäyttö. Sonyn mukaan Vaio Prot ovat kevyimpiä kosketusnäytöllisiä ultrabookeja, niiltä löytyy painoa 870 ja 1060 grammaa. Kannettavien rungoissa on hyödynnetty hiilikuitua ja rannetuessa on käytetty alumiinia. Sony lupaa pienemmän Pron akun kestävän yhdellä latauksella 14 tuntia. Suuremman akkukestoksi kerrotaan 13 tuntia.


Sonyn uudet Vaio Prot tulevat myyntiin mustana ja hopeana 9. kesäkuuta. Hinnaksi ilmoitettiin 1149 ja 1249 dollaria. Vaio DUo 13 myynti alkaa samana päivänä ja sitä saa mustana tai valkoisena. Hintaa sille kertyyy 1399 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT