AfterDawn logo

HTC aikoo palata tablet-markkinoille pienellä Windows RT -laitteella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Muutaman vuoden tauon jälkeen HTC aikoo palata takaisin taulutietokonemarkkinoille, kertoo Bloomberg. Yhtiön suunnitelmissa on esitellä 7-tuumainen Windows RT -taulutietokone.

HTC harkitsi myös 12-tuumaisen Windows RT -tabletin julkaisua, mutta korkeat kustannukset saivat yhtiön peruuuttamaan hankkeen. Suurten kustannusten takia HTC:n olisi pitänyt myydä tuotetta niin korkealla hinnalla, ettei se olisi todennäköisesti mennyt kaupaksi.

Pienempien laitteiden teko on edullisempaa ja niille on suurempi kysyntä, minkä takia HTC on päätynyt tuomaan markkinoille seitsemän tuuman näytöllä varustetun RT-tabletin. Bloombergin mukaan HTC aikoisi tuoda tablettinsa markkinoille syys-lokakuussa. Taiwanilaisyhtiö suunnittelee samankokoisen Android-tabletin julkaisua samoihin aikoihin.


Markkinoilta löytyy tällä hetkellä vain muutama RT-tabletti, joten valikoiman runsauteen HTC:n laitteen myynti ei pitäisi kaatua. Kuluttajat eivät kuitenkaan ole vielä oikein löytäneet ARM-suorittimille suunniteltua Windowsia. Tämän osoittaa Samsungin Ativ Tab, jonka julkaisu jouduttiin peruuttamaan muutamilla markkinoilla vähäisen kiinnostuksen vuoksi.

Viime vuonna Bloomberg kertoi, että Microsoft jätti HTC:n uusien Windows-tablettien kehitysyhteistyön ulkopuolelle, koska tällä ei ollut tarpeeksi kokemusta alalta.

1 KOMMENTTI

Twinkie_Dee1/1

HTC hukkaa sen touchin näemmä kaikkeen ja hukkaa ne viimeisetkin voimavaransa.. voi,voi.. xd Samppa vie ja muut vikisee mukana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT