AfterDawn logo

Microsoft sysäsi HTC:n Windows 8 -tablettien kehitystyön ulkopuolelle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Bloombergin saamien tietojen mukaan Microsoft on sulkenut taiwanilaisen HTC:n Windows RT/8 -pohjaisten tablettien kehitystyön ulkopuolelle. Ohjelmistojätin mielestä HTC:llä ei ole tarpeeksi kokemusta tableteista.

Yhtiöillä on pitkä historia takana. Microsoftin ohjelmistoon perustuvat ensimmäiset älypuhelimet suunnitteli juuri HTC. Yhtiöiden tiet ovat kuitenkin lähteneet viime aikoina eri suuntiin. HTC keskittyy tällä hetkellä Androidiin ja Microsoftin pääprioriteetti on yhteistyö Nokian kanssa.

Vaikka HTC onkin kehitystyön ulkopuolella tässä vaiheessa, voi se kuitenkin halutessaan valmistaa Windows 8 -tabletin myöhemmin. Bloombergin mukaan Microsoft halusi tässä vaiheessa keskittyä valmistajiin, joilla on enemmän kokemusta alalta.


Mikäli Bloombergin tiedot pitävät paikkansa, Nokian suunnitelmat Windows 8 -tabletista joutuvat uuteen valoon. Nokialla on nimittäin vielä vähemmän kokemusta taulutietokoneista kuin HTC:llä, joka toi HTC Flyer -laiteen markkinoille vuosi sitten.

3 KOMMENTTIA

Sefriol1/3

Jaa-a. Nokian vertaaminen HTC:hen on mielestäni väärin, sillä Nokialla on vankkaa kokemusta softa- ja elektroniikkapuolella. HTC:stä ei oltu edes kuultu pari vuotta sitten.

Kaiken lisäksi Nokian liittyminen tablet-valmistajaksi on ollut puheena niin mediassa kuin Nokian johtohahmojen keskuudessa. Tosin Microsoftin syy on outo. Onko Nokialla jonkinlainen prioriteetti saada valmistaa ensimmäinen W8 tabletti, sillä kaikki julkisuudessa olleet W8-julkaisut ovat pääasiassa läppäreitä tai pöytäkoneita (joita voi myös käyttää android läppäreinä)?

Noh, parin kuukauden kuluttua nähdään.

ArttuH5N12/3

No mietinkin, että jos sulkevat HTC:n ulkopuolelle kokemuksen puutteesta, niin Nokiako se "kokenut konkari" on? Ja, ketä se tässä tapauksessa on? Acer on muutamia tehnyt, Samsunghan näissä on tainnut Applen jälkeen parhaiten menestyä?

hannibal_pjv3/3

Samsung on vain niin vahva Android puolella, että MS haluaa varmaan mukaan "oman miehen" eli Nokian ja Ellopin...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT