AfterDawn logo

Nvidian Shield-konsoli myyntiin kesällä 349 dollarin hintaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Nvidia on paljstanut tänään lisätietoja yhtiön tammikuussa esittelemästä Shield-konsolista, jonka nimestä Project-etuliite on pudotettu pois laitteen valmistumisen myötä. Tärkeimmät uudet tiedot ovat laitteen hinta ja myynnin aloituspäivä.

Shield-konsoli on Nvidian omaan Tegra 4 -piiriin perustuva Android-laite. Se on käytännössä konsolin ohjaimen muotoinen käsikonsoli, joka sisältää simpukkamallisen, 1280x720 pikselin resoluutiolla toimivan viiden tuuman näytön pelaamiseen. Laitteen prosessori toimii 1,9 GHz:n taajuudella ja ainakin Nvidian mukaan sen näytönohjain on maailman nopein. Shield perustuu täysin muokkaamattomaan Android 4.2 -käyttöjärjestelmään ja Nvidia lupaa toimittaa laitteelle Android-päivityksiä pikavauhtia.

Koska kyseessä on täysiverinen Android-laite (vaikkakin ilman puhelinominaisuuksia), sillä voi pelata kaikkia Play-kaupasta löytyviä Android-pelejä. Lisäksi Nvidian oma TegraZone-pelikauppa sisältää laitteelle optimoituja pelejä. Yksi merkittävä ominaisuus, jota kilpailevista käsikonsoleista ei löydy, on mahdollisuus suoratoistaa PC-pelejä tietokoneelta. Tietokoneesta pitää löytyä streamausta tukeva GeForce-näytönohjain ja Shieldillä voi pelata vain Steam Big Picture - ja GeForce Experience -tuettuja pelejä. PC-streamaus on ainakin toistaiseksi vielä beta-vaiheessa.


Laitteen myyntihinta on Yhdysvalloissa 349 dollaria ja laitteen ennakkotilaukset alkavat kuluvan kuun 20. päivä. Nvidia ei kerro tarkemmin toimitetaanko laitetta myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

5 KOMMENTTIA

sidrend1/5

Hintaa on ehkä vähän turhan paljon, vaikka täytyy sanoa että varsinkin mahdollisuus pelejen "suoratoistoon" tietokoneelta on kyllä mahtava. Muilta osin laite ei erityisemmin kiinnosta, ainakaan hintansa takia.

hannibal_pjv2/5

Ka ei tuo noin tehokkaaksi "täppäriksi" ole kovin kallis. Tämähän on vain tehokas täppäri integroidulla peliohjaimella...

RekookeR3/5

Mielenkiintoinen vehes, mutta eikös viiden tuuman näyttö ole aika pieni? Konsolithan kytketään telkkariin, niin miksi moinen?

hannibal_pjv4/5

Käsikonsoli, jolla voi pelata myös TV ruudun kautta...

mcmopo5/5

Jos pelit jäävät samanlaisiksi adroid räpellyksiksi mitä jaksaa pelata sen 10 minuuttia niin ei paljon järkeä ostaa. Käsikonsolimarkkinoilla on jo sen verran kova kilpailu että aika vaikea saada jalkaa oven väliin. Luulempa että tuota odottaa lyhyt tulevaisuus.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki