AfterDawn logo

Nvidia julkaisi käsikonsolin viiden tuuman ruudulla

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Viime yönä Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Nvidia julkaisi Tegra 4 -piirin lisäksi myös uuteen prosessoriin perustuvan käsikonsolin. Project Shield -nimellä tunnettu konsoli on varustettu viiden tuuman kosketusnäytöllä ja kohtalaisen kattavilla liitännöillä.

Konsoli muistuttaa rakenteeltaan vanhoja simpukkapuhelimia. Näyttö kääntyy ylös ohjaimen päältä paljastaen erittäin perinteisen valikoiman ohjaimia. Laitteen takaa löytyy HDMI-portti, microSD-korttipaikka ja USB-liitäntä.

Viiden tuuman näytön resoluutio on 1280x720 pikseliä eli se sisältää 294 pikseliä tuumaa kohti (PPI). Laitteen 33 Wh akun luvataan kestävän viidestä kymmeneen tuntia pelikäyttöä tai jopa 24 tuntia HD-videon toistoa.


Shield perustuu Androidiin, jota ei ole muokattu erillisillä käyttöliittymillä. Ohjaimen keskellä olevan näppäimen avulla voi vaihdella pelitilan tai perinteisen Android-käyttöliittymän välillä. Laitteesta löytyy suuri osa Androidin perussovelluksista ja se tukee myös Play-kaupan koko valikoimaa. Luonnollisesti tuettuna on myös Nvidian oma TegraZone-pelikauppa.


Laite eroaa perinteisistä käsikonsoleista siten, että se toimii ohjaimena myös PC-peleille. Jos tietokoneesta löytyy vähintään GeForce GTX 650 -tasoinen näytönohjain, pelit voi suoratoistaa Shieldin ruudulla WLAN-yhteyden yli. Varmimmin toimivat peliohjaimia virallisesti tukevat pelit, joita löytyy esimerkiksi Steamin BigPicture-tilan kautta, mutta myös osa muista peleistä saattaa toimia.

HDMI-liitännän kautta konsolin pelit voi asettaa näkymään television näytöllä ja myös PC:n kautta streamatut pelit voi siirtää tv-ruudulle. Nvidia vihjaisi myös myöhemmin saapuvasta mahdollisuudesta siirtää kuva langattomasti. Tegra 4 -piiri tukee myös 4K-videon toistoa HDMI-liitännän läpi, vaikka tarvittavia näyttöjä ei vielä juuri markkinoilta löydy, ainakaan järkevään hintaan.

Nvidian mukaan laite saapuu markkinoille Pohjois-Amerikassa vuoden toisella neljänneksellä. Tarkempaa hinnoittelua ei paljastettu, mutta sen kerrottiin olevan kilpailukykyinen vastaavien tablettien ja muiden laitteiden kanssa.

2 KOMMENTTIA

_kooma_1/2

A, B, X, Y namiskat nysvätty xboxin padista, analogi stidet taas pleikkarin ohjaimesta.. Muotoilu taas tuo etäisesti mieleen hieman vanhan Megadrive ohjaimen (SEGA).. Tämä voisi olla ihan hyväkin kätösiin noin niinkuin malliltaan, saas sitten nähdä että millainen on muu tuntuma vasteineen ja kokonais rakenteineen. Jos lähellekään yhtä jämäkän oloinen kuin Mikkisoftan vastaava niin voisi olla vaihtoehto boxin ohjaimelle. Hinta tosin taitaa olla jotakin aivan muuta..
Myös menestyminen on aika hankalaa, ainakin mikäli katsoo muita käsikonsoleita. Siellä jyräävät sekä Nintendon että Sonyn laitteet, ja noistakin Nintendolla taitaa edelleen olla isoin siivu. Sitten tulevat puhelimet ja tabletit. Tämän mennessä ja pudotessa johonkin noiden väliin. Ohjain itsessään varmaankin pieksee niin Nintendon kuin Sonynkin vastaavat käsikonsoli puolella.
Hinnoittelu tulee määrittämään tämän tuotteen menestymisen, mikäli se on oikeasti jossakin 100-200 euron välissä, voi se saadakkin jalansijaa, muussa tapauksessa kaikki riippuu markkinoinnista sekä pelkästään tälle laitteelle julkaistuista yksinoikeus peleistä.

Itseäni harmittaa lähinnä kilpailullisista seikoista Sony Ericssonin Xperia Play:n menestys. Siinä oli mainio laitos pelaamiseen, niin android pelejä kuin myös PSP sertifioituja pleikkari pelejä. Samalla laite toimi täysiverisenä älyluurina, android alustalla. Veikkaisin että olsivat menestyneet todella hienosti kunhan olisivat hinnoitelluut laitteen vaikkapa 250-300 euron hujakoille. Sekä markkinoineet sitä aktiivisesti, niin telkkarissa (vaikka muiden pleikkari mainosten ohella/yhteydessä), sosiaalisessa mediassa kuin myös vaikkapa television/elokuvien puolella joissa Sonyllä on runsaasti voimavaroja.

nVidian osalta on tosin mainittava että on hienoa että he koittavat tuoda jotakin edes hieman uuden tapaista markkinoille, pitää vaan toivoa etteivät hinnoittele itseään pihalle, ellei laitteen sitten ole tarkoitus vain olla testinä mahdolliselle jatkolle tutkimus mielessä.

MoZar2/2

WiiU tyyppisesti pelaamista PC:llä?

Lisäinfot,minipelit(esim. tiirikointi) sun muut ohjaimen näyttöön ja varsinaisena näyttönä pc-näyttö/telkkari.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT