AfterDawn logo

Microsoft vahvisti: Blue on Windows 8.1 ja päivitys on ilmainen

Teemu Laitila Teemu Laitila
22 kommenttia

Microsoft on vahvistanut Blue-koodinimellä tunnetun seuraavan Windows-päivityksen viralliseksi nimeksi Windows 8.1, joka esiintyi myös nettiin vuotaneissa järjestelmän esiversioissa. Jos nimi olikin jo selvillä, niin käyttöjärjestelmäpäivityksen mahdollinen hinta on ollut hämärän peitossa.

ZDNetin Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoo, että Windows 8 -päivittäjien onneksi Microsoftilta vahvistettiin Windows 8.1 -päivityksen olevan ilmainen ilmainen. Aikataulusta paljastettiin sen verrran, että päivitys tulee ladattavaksi kaikille Windows Store -sovelluskaupan kautta "tämän vuoden aikana". Tarkempia tietoja kuitenkin annettiin julkisen esiversion saapumisesta. Windows 8.1 -esiversio tullaan julkaisemaan 26.6 Microsoftin vuosittaisen Build-konferenssin kynnyksellä.


Tuleva päivitys koskee sekä Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmää että ARM-pohjaisille laitteille tarkoitettua Windows RT -järjestelmää. Merkittävimmät hyödyt päivityksestä saadaan kuitenkin työpöydillä, jossa Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin.

Lisäksi päivitys parantaa tukea nykyistä pienemmille tableteille. Microsoftin mukaan ensimmäiset 7- ja 8-tuumaiset tabletit kuitenkin saapuvat markkinoille jo ennen Windows 8.1 -päivityksen tuloa.

22 KOMMENTTIA

olliboi1/22

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!

hannibal_pjv2/22

No hyvä, että pikkupäivitys versiot ossista alkavat samalla nummerolla. Nyt vissiin sitten pari vuotta saadaan win8, wn8.1, win8.2 jne... tyyppisiä päivityksiä. Mutta koskahan siirtyvät siihen, että nämä "servicepakit" alkavat maksamaan jotain, kuten win3.0, win3.1 ja win3.11 aikoihin...
Eivät ainakaan aluksi, kun alku on ollut hidasta. MS on haaveillut vuosittaisesta käyttömaksusta jo vuosia. Ehkä win9 tuo sitten tuon vuosimaksuperiaatteen... Olisi aika sopiva aika pistää homma siltä osin uusiksi. Win7 käyttöaika alkaisi olla lopussa ja wiimeiset mohikaanit etsivät uutta käyttistä win7:n jälkeen... Ota win8 tai vuosimaksullinen win9. Tämähän kuulostaa ihan pläniltä ;-)

ArttuH5N13/22

Toivottavasti eivät ikinä siirry laskuttamaan päivityksistä. Se nyt vasta olisikin naurettavaa.

DeNiWar4/22

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!

"jossa Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

"Odotetaan parantavan"... Microsoft on kuitenkin tähänasti kiistänyt moiset huhut ja kieltänyt jyrkästi tuovansa sitä takaisin, joten onko kyseessä jälleen kikka3 jolla saadaan ihmisiä ostamaan 8 ja kun päivitys tulee niin ähä-ähä, ettepä mitään aloitusnappeja saakaan, enää ikinä. Ostakaa kosketusnäyttö!

Ja sitten jos tulee vuosi/käyttömaksullinen windows, niin siitä lienee tuleva windowsin lopullinen kuolinisku.

DjZorlag5/22

No jokohan tuota nyt uskaltaisi kakkoskoneessa kokeilla. :)

hannibal_pjv6/22

Ei kasi paha rasti ole nykyiselläänkään. MS-on vain puhunut vuosimaksuun siirtymisestä vuosia sitten samaan tyyliin kai kuin IO:s tulee joka vuosi uutena maksullisena päivityksenä... Se ovatko he sen oikeasti haudanneet, ei tiedä vissiin kukaan. Mutta kun jo 8.1:stä MS:n suulla puhuttiin, että saattaa tulla ilmaisena 8:n ostaneille, niin rivien välistä tulee joskus luettua jotain... Siis siinä vaiheessa kun sinisestä alettiin puhua ensimmäisiä kertoja. Voihan olla, että se kaikki on vain markkinointipuhetta, mutta kummallista PR-toiminnaksi...

RekookeR7/22

Onko tosta jotain käytännön hyötyä verrattuna 7aan? Eli miksi 7 pitäisi vaihtaa 8iin?

perhana8/22

Originally posted by DeNiWar:

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!

"jossa Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

"Odotetaan parantavan"... Microsoft on kuitenkin tähänasti kiistänyt moiset huhut ja kieltänyt jyrkästi tuovansa sitä takaisin, joten onko kyseessä jälleen kikka3 jolla saadaan ihmisiä ostamaan 8 ja kun päivitys tulee niin ähä-ähä, ettepä mitään aloitusnappeja saakaan, enää ikinä. Ostakaa kosketusnäyttö!

Ja sitten jos tulee vuosi/käyttömaksullinen windows, niin siitä lienee tuleva windowsin lopullinen kuolinisku.

Sen "aloitusnapin" ja käynnistysvalikon kyllä saa melko helposti siihen 8:iin nytkin, siihen on jo useita ihan ilmaisia hyvin toimivia ohjelmia, esim. classicshell jolla saa perinteisen käynnistysvalikon rinnalla säilymään sen uudenkin... eli turha höpistä mitään ähä-ähä ei ikinä löpinöitä.

Lakupiip9/22

Originally posted by perhana:

Originally posted by DeNiWar:

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!

"jossa Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

"Odotetaan parantavan"... Microsoft on kuitenkin tähänasti kiistänyt moiset huhut ja kieltänyt jyrkästi tuovansa sitä takaisin, joten onko kyseessä jälleen kikka3 jolla saadaan ihmisiä ostamaan 8 ja kun päivitys tulee niin ähä-ähä, ettepä mitään aloitusnappeja saakaan, enää ikinä. Ostakaa kosketusnäyttö!

Ja sitten jos tulee vuosi/käyttömaksullinen windows, niin siitä lienee tuleva windowsin lopullinen kuolinisku.

Sen "aloitusnapin" ja käynnistysvalikon kyllä saa melko helposti siihen 8:iin nytkin, siihen on jo useita ihan ilmaisia hyvin toimivia ohjelmia, esim. classicshell jolla saa perinteisen käynnistysvalikon rinnalla säilymään sen uudenkin... eli turha höpistä mitään ähä-ähä ei ikinä löpinöitä.

Jos MS tekee tollee ähä-ähä tyyliin ni wintoosan käyttäjät voi haastaa sen oikeuteen ;)

yamaneko10/22

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!


Eihän lupailtu ole, vai onko edes lupailtu, kuin Käynnistä -painike, josta sitten pääsee laatikkoleikkiin. Eli ei mitään parannusta nykyiseen tilanteeseen.

Jos taas Microsoft älyää tuoda Windows 7:n tapaisen Käynnistä-valikon haun, joka osaa suoraan hakea useammasta kohteesta (kuten Vistassa/7:ssa) niin se jo hieman parantaisi tilannetta. Vielä kun voisi kokonaan sivuuttaa Modern Bobin ihan kaikkialla, ettei se yhtäkkiä tule esiin sekoilemaan vaikka Ohjauspaneelissa seikkaillessa, niin oltaisiin tilanteessa jossa olisi pitänyt heti olla.

H4X0R-X11/22

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!


"Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

Missä tässä sanotaan, että käynnistä valikko tekee paluun?

Aivan niin, ei yhtään missään. Käsitykseni mukaan, vasemmanpuoleinen "työpöytä luukku", josta saa nykyisin metron auki, vain levitetään logon sisältäväksi nappulaksi, joka edelleen vie metroliittymään.

Toisin sanoen, sen sijaan että korjaisivat sen ongelman (= metro), niin Microsoft kusee suoraan silmille ja tekee mukakorjauksen, pestäkseen kasvonsa palautteesta. Käytettävyys pysyy 99% samana, viskaa hiiri kulmaan + napsauta = metro.


Olisivat korjanneet sen metron, se on se mitä olisi pitänyt tehdä. Olisivat tehneet siihen esim. työpöytä moodin (kuten esim ohjauspaneelissa, voi palauttaa luettelot). Yksinkertaistaen vasemmalle heti käytössä oleva textbox, jossa win 7 haku yläpuolelle, väliin se mitä on nykyisinkin ja oikeaan reunaan sammutus ohjeet, tietokone, ohjauspaneeli ym. painikkeet, vaikka 50% pienemmillä tileillä.

Metrossa käyttöliittymänä olisi ihan oikeasti ainesta, jos sitä tehtäisiin myös työpöydän ehdoilla, eikä pelkästään mobiililaitteiden. Aivan oikeasti, kenelle olisi tablettikäytössäkään haitaksi sammutus/ohjauspaneelipainike tai aktivoitavissa oleva hakurivi metrossa?

RekookeR12/22

No, jos se kerran on ilmainen niin voisihan sen ladata ja asentaa koneelle. KEnties laitan sen tuohon toisellekin koneelle XPn tilalle.

Lakupiip13/22

Originally posted by H4X0R-X:

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!


"Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

Missä tässä sanotaan, että käynnistä valikko tekee paluun?

Aivan niin, ei yhtään missään. Käsitykseni mukaan, vasemmanpuoleinen "työpöytä luukku", josta saa nykyisin metron auki, vain levitetään logon sisältäväksi nappulaksi, joka edelleen vie metroliittymään.

Toisin sanoen, sen sijaan että korjaisivat sen ongelman (= metro), niin Microsoft kusee suoraan silmille ja tekee mukakorjauksen, pestäkseen kasvonsa palautteesta. Käytettävyys pysyy 99% samana, viskaa hiiri kulmaan + napsauta = metro.


Olisivat korjanneet sen metron, se on se mitä olisi pitänyt tehdä. Olisivat tehneet siihen esim. työpöytä moodin (kuten esim ohjauspaneelissa, voi palauttaa luettelot). Yksinkertaistaen vasemmalle heti käytössä oleva textbox, jossa win 7 haku yläpuolelle, väliin se mitä on nykyisinkin ja oikeaan reunaan sammutus ohjeet, tietokone, ohjauspaneeli ym. painikkeet, vaikka 50% pienemmillä tileillä.

Metrossa käyttöliittymänä olisi ihan oikeasti ainesta, jos sitä tehtäisiin myös työpöydän ehdoilla, eikä pelkästään mobiililaitteiden. Aivan oikeasti, kenelle olisi tablettikäytössäkään haitaksi sammutus/ohjauspaneelipainike tai aktivoitavissa oleva hakurivi metrossa?

Siis jos nyt jotenkin ymmärsin sun "metro" termin niin tarkotitko sitä mihin win 8 käynnistyy (smart screen vai miksikäs sitä kutsuttiinkaan)? Niin siihen saa sammutus napin. Youtubessa on ohjeita milleen siihen saa napin joka sammuttaa koneen.

olliboi14/22

Originally posted by Lakupiip:

Originally posted by H4X0R-X:

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!


"Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

Missä tässä sanotaan, että käynnistä valikko tekee paluun?

Aivan niin, ei yhtään missään. Käsitykseni mukaan, vasemmanpuoleinen "työpöytä luukku", josta saa nykyisin metron auki, vain levitetään logon sisältäväksi nappulaksi, joka edelleen vie metroliittymään.

Toisin sanoen, sen sijaan että korjaisivat sen ongelman (= metro), niin Microsoft kusee suoraan silmille ja tekee mukakorjauksen, pestäkseen kasvonsa palautteesta. Käytettävyys pysyy 99% samana, viskaa hiiri kulmaan + napsauta = metro.


Olisivat korjanneet sen metron, se on se mitä olisi pitänyt tehdä. Olisivat tehneet siihen esim. työpöytä moodin (kuten esim ohjauspaneelissa, voi palauttaa luettelot). Yksinkertaistaen vasemmalle heti käytössä oleva textbox, jossa win 7 haku yläpuolelle, väliin se mitä on nykyisinkin ja oikeaan reunaan sammutus ohjeet, tietokone, ohjauspaneeli ym. painikkeet, vaikka 50% pienemmillä tileillä.

Metrossa käyttöliittymänä olisi ihan oikeasti ainesta, jos sitä tehtäisiin myös työpöydän ehdoilla, eikä pelkästään mobiililaitteiden. Aivan oikeasti, kenelle olisi tablettikäytössäkään haitaksi sammutus/ohjauspaneelipainike tai aktivoitavissa oleva hakurivi metrossa?

Siis jos nyt jotenkin ymmärsin sun "metro" termin niin tarkotitko sitä mihin win 8 käynnistyy (smart screen vai miksikäs sitä kutsuttiinkaan)? Niin siihen saa sammutus napin. Youtubessa on ohjeita milleen siihen saa napin joka sammuttaa koneen.

Ei. Bill gates on suunnitellut että tätä kasia sammutetaan pääosin ihan virtanappia nopeasti painamalla jota kautta kone nyt menee siihen win8:n "lepotilaan" mikä omasta mielestäni on ihan järkevää. käynnistä valikko on käynnistä valikko, se mikä seiskassa on vasemmassa alakulmassa työpöydällä

olliboi15/22

Originally posted by H4X0R-X:

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!


"Microsoftin odotetaan parantava enemmän hiirtä ja näppäimistöä käyttävien elämää tuomalla esimerkiksi Aloitus-nappulan takaisin. "

Missä tässä sanotaan, että käynnistä valikko tekee paluun?

Aivan niin, ei yhtään missään. Käsitykseni mukaan, vasemmanpuoleinen "työpöytä luukku", josta saa nykyisin metron auki, vain levitetään logon sisältäväksi nappulaksi, joka edelleen vie metroliittymään.

Toisin sanoen, sen sijaan että korjaisivat sen ongelman (= metro), niin Microsoft kusee suoraan silmille ja tekee mukakorjauksen, pestäkseen kasvonsa palautteesta. Käytettävyys pysyy 99% samana, viskaa hiiri kulmaan + napsauta = metro.


Olisivat korjanneet sen metron, se on se mitä olisi pitänyt tehdä. Olisivat tehneet siihen esim. työpöytä moodin (kuten esim ohjauspaneelissa, voi palauttaa luettelot). Yksinkertaistaen vasemmalle heti käytössä oleva textbox, jossa win 7 haku yläpuolelle, väliin se mitä on nykyisinkin ja oikeaan reunaan sammutus ohjeet, tietokone, ohjauspaneeli ym. painikkeet, vaikka 50% pienemmillä tileillä.

Metrossa käyttöliittymänä olisi ihan oikeasti ainesta, jos sitä tehtäisiin myös työpöydän ehdoilla, eikä pelkästään mobiililaitteiden. Aivan oikeasti, kenelle olisi tablettikäytössäkään haitaksi sammutus/ohjauspaneelipainike tai aktivoitavissa oleva hakurivi metrossa?

Miksi et voi vain sammuttaa konetta virtanappia painamalla? taas yksi kaveri joka ei osaa tai on liian vanha oppimaan uusia asioita vaan pitää mennä sillä vanhalla periaatteella eteenpäin.

tuntuu että moni ei vieläkään tiedä että tuo käynnistys ja sammutus tosiaan on suunniteltu toimivan ihan tuolta tietokoneen napilta, ja ne on yleensä juuri niitä jotka täällä haukkuvat win8 vaikeutta koska eivät vaan osaa käyttää uudistunutta käyttöjärjestelmää.

ArttuH5N116/22

Sanoisin, että jokainen myönnytys jonka MS tekee "käyttäjille"*, on takapakkia MS:n suunnasta katsottuna. Jokainen pienikin myönnytys, on periksi antamista oman suunnitelman toteuttamisessa ja toimimista vanhan toimintaperiaatteen mukaan.

Microsoftin visio näyttäisi olevan "kosketusnäyttö kaikkialla", sama näkymä** alustasta riippumatta jne. (Toimitus tai muut käyttäjät osaavat eittämättä täydentää minua MS:n "visoiden" suhteen.) Eli, MS:llä on visio, johon he pyrkivät. Jokainen "myönnytys" on hidaste, kohti sitä visiota. Jokainen vastustus hidastaa "kehitystä" kohti MS:n visiota.

Toisaalta kovasti pohdin, mikä on MS:n lopullinen "visio" uuden Windowsin suhteen ja jopa odotan sitä mielenkiinnolla. Hallitsevan markkinaosuuden omistavan yhtiön on varmasti vaikea tehdä muutoksia mihinkään suuntaan, mutta uusi suunta (päivitetty visio), on se mitä itse jopa odotan ja toivon Microsoftilta.

ArttuH5N117/22

Huoh... Antakaa anteeksi.

*Tarkoitin niitä, jotka oikeasti valittivat kovaan ääneen Windows 8:sta. Sekä etenkin teknologiatoimittajia.

**Ruutuja kaikkialla, 2D., laatikot jne. WP8:sta tuttu, mitä ilmeisesti i(P)OS :n uusimman inkarnaation ulkoasu. (Jos nyt teknologiauutisia on mihinkään uskominen.) [Teknologia-uutisia, vai teknologiauutisia.? Uskon ensimmäiseen.]

H4X0R-X18/22

Originally posted by olliboi:


Miksi et voi vain sammuttaa konetta virtanappia painamalla? taas yksi kaveri joka ei osaa tai on liian vanha oppimaan uusia asioita vaan pitää mennä sillä vanhalla periaatteella eteenpäin.

tuntuu että moni ei vieläkään tiedä että tuo käynnistys ja sammutus tosiaan on suunniteltu toimivan ihan tuolta tietokoneen napilta, ja ne on yleensä juuri niitä jotka täällä haukkuvat win8 vaikeutta koska eivät vaan osaa käyttää uudistunutta käyttöjärjestelmää.


Noin kyynisen narsistiseen viestiin annan narsistisen ja kyynisen vastauksen.

Tarkoitat siis ilmeisesti sitä sammmuta/käynnistä uudelleen nappia, joka lepää huoneen nurkassa tietokonepöydällä olevan P280 kotelon päällä. Pitäisi siis aina nousta nojatuolista kurkottelemaan, kun kone tarvitsee saada sammuksiin/käynnistettyä uudelleen?

Tarkoitat myös ilmeisesti toisen koneeni (nexus catepillar kotelolla) käynnistä uudelleen painiketta. Uudelleen käynnistämistä varten saa mukavasti kyykkiä tietokonepöydän edessä, avata koneen etulevyn painaa nappia.

Niin ja sitten vielä luonnollisesti kummassakin tapauksessa, yleensä pitäisi vielä palata takaisin nojatuoliin, ottaa uudelleen hiireen kiinni ja vastata että pitäisikö tuo TYHJÄ word-dokumentti "työ" sittenkin tallentaa, niin että se oikeasti sammuu, eikä jää lukitsemattomana ihmettelemään asiaa.

Jos tälläinen "koneelta poistumisjumppa" on mielestäsi paljon helpompi, kätevämpi tai nopeampi kuin vanhanaikainen ja kalkkeutunut 2-3 hiiren liikutusta ja klikkausta, niin kaipa minä sitten olen vanhanaikainen.

Hassua myös sinänsä, että 10-vuotta sitten ihmiset olivat kummasti sitä mieltä, että sellainen koneen napista sammuttelu on äärimmäisen vanhanaikaista, ja on ihanaa että uusia koneita ei tarvitse sillä tapaa enää sammuttaa napista. Vaikka sellainen on mielestäsi, 10 vuotta myöhemmin, erittäin moderni ja toivottava ominaisuus.

Pitää sanoa, että onneksi windows 8:sin suunnitteliat eivät ole sentään aivan niin pihalla kuin sinä, nehän olisivat voineet vahingossa vielä kaupanpäälle "kehittää" yli 20 vuotta vanhan värimaailmankin siihen.

Ps: Olen niin vanha ja kalkkeutunut reippaasta 22 vuoden iästäni johtuen, etten enää muista miksi, mutta ilmeisesti tämän linkin pitäisi jotenkin liittyä tähän kommenttiin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_2.0

H4X0R-X19/22

Originally posted by Lakupiip:


Siis jos nyt jotenkin ymmärsin sun "metro" termin niin tarkotitko sitä mihin win 8 käynnistyy (smart screen vai miksikäs sitä kutsuttiinkaan)? Niin siihen saa sammutus napin. Youtubessa on ohjeita milleen siihen saa napin joka sammuttaa koneen.


Näin ja esim. classic shellillä saa takaisin käynnistä-valikon.

Metrolla tarkoitan juurikin tätä kuvailemaasi valikkoa, joka tunnetaan suunnilleen sadalla eri nimellä ympäri nettiä, tilevalikosta laatikkoleikkiin. Itse kutsun sitä metroksi, koska se on oman tietoni mukaan kyseisen valitkkotyypin alkuperäinen nimi, jonka kuulin pari vuotta sitten, jollain windows phone/XAML luennolla. Windowssin idea käytännöllisestä metrokylttien inspiroimasta liittymästä.

Mitä tulee itse pointtiin, niin olet oikeassa siinä, että kyseinen on helppo muokata mieleisekseen, mikäli kyseessä on oma kone ja/tai järkkäri oikeudet. Mutta näinpäs se ei aina ole. Ainakaan itsellä, ei todellakaan aina ole mahdollisuuksiakaan ruveta muuttelemaan niitä. Puhumattakaan 2012 serveristä, jossa tämä metro ei vain ole elementissään.

Mutta itse pointti se ei kuitenkaan ole. Pointti on se, mitä jo sanoin. Microsoft tekee valikon, joka on vähän hanurista työpöytäkäytössä ja reakoi negatiiviseen palautteeseen valikosta, muuttamalla nappia, josta sama valikko kuitenkin aukeaa sitten samanlaisena.

Montaako on haitannut käynnistänapin muuttuminen työpöytänapin muotoiseksi? No aika harvaa sanoisin, kun sillä ei ole mitään käytännön merkitystä. Niin miksi siis korjataan sitä nappia, eikä valikkoa, vaikka pitäisi tehdä päinvastoin? Ainoa, mitä itse keksin syyksi, on tämä "käsien peseminen".

Tässä kohtaa "ArttuH5N1" puhuu asiaa. Tässä pelataan juurikin taas politiikkaa, mikä on harmillista. Ja kuten muussakin politiikassa, ei tässäkään juuri järjen häivää loppujen lopulta ole. Kuten jo sanoin, metrostakin olisi suhteellisen helppo muotoilla sellainen, että se toimisi työpöydällä paremmin, ei siihen tarvita mitää palaamista menneisyyteen. Muutama tilerivi, pari painiketta ja yksi hakurivi vain, joku 50 riviä koodia ja puolen tunnin homma, ei paha.

yamaneko20/22

Originally posted by olliboi:

Miksi et voi vain sammuttaa konetta virtanappia painamalla? taas yksi kaveri joka ei osaa tai on liian vanha oppimaan uusia asioita vaan pitää mennä sillä vanhalla periaatteella eteenpäin.


Vaikkei vastauksesi ollut minulle, niin tykätäänpä nyt yleistämisestä sitten. Taas yksi kaveri, joka ei tee oikeasti mitään töitä vaan hengailee somessa. Miltäs kuulostaa?

Ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä sen oman näytön ja tuolin välissä. Ja on se kumma jos Windows 8:n kritiikki, jota on esitetty ihan aiheesta vaikka kuinka, ottamatta kantaa tähän asiaan mistä te keskustelitte, on aina sitä "wanhanaikaisuudesta" tai "kokeilemattomuudesta" johtuvaa. Entäs jos on kokeillut vaikka kuinka, mutta ei pidä huonoista päätöksistä käyttöliittymässä? Ymmärrätkö mitä kritiikki tarkoittaa? Itse olin ensimmäisestä betasta asti testaajana, kuten olin kutsuttuna myös 7:n kanssa, Windowsin testauksessa mukana. Kun laatikkoleikki ilmestyi esitin suoraan Microsoftille yhdessä tuhansien kanssa kritiikkiä, perustelimme ne huolella. Monelle töitä tekevälle skitsofreeninen käyttöliittymä on sekava edelleen, mutta nyt sentään tiedämme miksi muutos tehtiin, koska Microsoft yrittää saada jalkaa mobiilioven väliin.

Alkup. kysymykseen, joska itse kone on vaikka hankalassa paikassa, jossain kaapissa piilossa kenties, kuten allekirjoittaneella? Ai niin, mutta taas yksi laattaleikki-kaveri lisää, joka osaa tuijottaa tilannetta vain omasta näkökulmasta, "tuossahan se on kone ihan vieressä, samoin kuin limpparit ja tyhjät pizzalaatitkot".


AhKeefas21/22

Originally posted by RekookeR:

No, jos se kerran on ilmainen niin voisihan sen ladata ja asentaa koneelle. KEnties laitan sen tuohon toisellekin koneelle XPn tilalle.

Jos sulla on ennestään jokin Windows 8 versio
niin siitä versiosta päivitys vastaavaan Windows 8.1:en = ilmainen
Katsotaan mitä tarjoushintoja XP-läisille tulee

Olen käyttäny Windows 8 Pro 64-bitin versiota enklannin-kieli-paketilla
viime vuoden lopulta tähän asti ilman kosketusnäyttöä ja ihmettelen vinkumisia
Ehkä syy on siinä, ettei osata painaa sitä näppäimistön Windows-nappia,
joka siis vaihtaa Maanalaisen UI:n ja työpöytä -näkymän välillä

Suosittelen alle viiden taalan uhrausta: ostakaa StarDock:in MixedMode -ohjelma,
niin saatte ne Maanalaisen UI:n koko ruudun ohjelmat työpöydän normi-ikkunoiksi

Edelleen suosittelen kosketus-näyttö-läppäriä ja just Windows 8 PRO -versiota 64-bittisenä
Minimimuisti 8GB, mutta muisti on halpaa, joten olkoon sitten vaikka 32GB (4*8GB)

Kovalevyn voi vaihtaa vaikka Mäkissä Flash-levyyn - joo, on kallis - mutta on myös hyvä!
Ei siis ole vain Windows 8 Pro 64-bit herkku - käy vaikka XP-koneeseen (ja uutta ei kaipaakaan)

Ensi vuoden huhtikuussa voi sitten siirtyä viimein XP:stä siihen Windows 8.1 Pro (64-bit) versioon
sillä XP:n tuki lakkaa - read my lips: "no more virus-definitions, no more patches"
että sillee

Fri1322/22

Originally posted by olliboi:

nyt saatte sen käynnistä valikkonne sit nii, ei pitäis olla enää valittamista ja pohtia että kumman sitä ottaa, seiskan vai kasin!

Ei ole tulossa käynnistävalikkoa....

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT