AfterDawn logo

Sony uusii kannettaviaan, lupaa heivata pieniresoluutioiset näytöt

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Sony on uusinut kannettaviensa valikoimaa uudella Fit-sarjalla, joka nimestään huolimatta ei liity kuntoiluun. Itse asiassa nimen on tarkoitus selkeyttää yhtiön paikoitellen vaikeatajuista nimeämiskäytäntöä.

Fit-sarjaan kuuluu neljä eri mallia, joiden hinnat vaihtelevat varustetasosta riippuen. Fit 14E ja Fit 15E ovat uuden sarjan halvemmat mallit ja pelkät Fit 14 ja Fit 15 kalliimpaa tarjontaa. Halvimman mallin hinta lähtee 549 dollarista eli Suomen oloissa todennäköisesti vajaasta 500 eurosta.

Kaikille sarjan laitteille yhteisiä ominaisuuksia ovat ainakin NFC, taustavalaistu näppäimistö sekä Sonyn omaan Exmor R -kennoon perustuva nettikamera, jonka luvataan tarjoavan parempaa suorituskykyä vähemmässä valossa. Muutenkin suunnittelussa on hyödynnetty Sonyn omaa osaamista. Esimerkiksi kaiuttimissa on käytetty yhtiön ääni-insinöörien osaamista äänenlaatua parantamaan.


Omaa osaamista löytyy myös näytöistä, jotka ovat yksi kohtuuhintaisen sarjan mielenkiintoisimpia ominaisuuksia. Fit-sarjan myötä Sony on luopunut kokonaan halvempien läppäreiden yleisestä 1366x768 pikselin resoluutiosta ja 14 tuuman malleissa resoluutio on 1600x900 kun isommissa ylletään 1920x1080 tasolle. Huonoimman resoluution karsinnan lisäksi Sony on varustanut kaikki Fit-mallit Intelin Core-sarjan suorittimilla, mikä on hyvä saavutus halvemman hintaluokan laitteissa.

Halutessaan kannettavansa voi tuunata Nvidian erillisellä GT 740M -ohjaimella, kosketusnäytöllä ja haluamallaan Core-sarjan suorittimella (Ivy Bridge, Core i3, i5 tai i7). Fit E -sarja sisältää oletuksena perinteisen kiintolevyn, joka on päivitettävissä hybridiasemaan. Fit-sarjassa se on vakio-ominaisuutena ja sen voi päivittää SSD-asemaan. Suurin ero sarjojen välillä on niiden kuorissa. Fit E -sarjassa käytetään muovikuoria, kun Fit-sarja on alumiinikuorinen ja laitteet on rakennettu ohuemmiksi.

Sonyn mukaan kaikki mallit saapuvat myyntiin vielä tämän kuun aikana ainakin Yhdysvalloissa, mutta Sonyn Suomen edustajien mukaan Euroopan julkaisuajankohtaa ei ole vielä päätetty.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

No ei tuo reso kovin vakuuttava ole vieläkään... 1080p perusmalleihin ja 4k ökyhärpäkkeisiin, niin voisi puhua "uudistuksesta" eikä tuossa halpispäässä edes vielä tuolloin.

ArttuH5N12/2

No, ainakin Torvaldsin raivari sai jotain aikaan... :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT