AfterDawn logo

Windows-tabletteja myytiin vuoden alussa 3 miljoonaa - hyvin vai huonosti?

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
1 kommentti

Tablettimarkkinat ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa. Niin iOS-, Android- kuin Windows-tabletit ovat kaikki onnistuneet nostamaan menekkiään. Myös keskinäisissä voimasuhteissa on tapahtunut muutoksia. Aiheesta kertoi muun muassa Neowin.

Erityisen näyttävä on ollut Android-tablettien nousu. Viime vuonna kyseisellä käyttöjärjestelmällä varustettuja tabletteja meni kaupaksi ensimmäisellä neljänneksellä 6,4 miljoonaa kappaletta. Tänä vuonna asiakkaat ovat hamstranneet itselleen jo 17,6 miljoonaa Android-tablettia. Luvut selviävät Strategy Analyticsin tiedoista.

Myynnin liki kolminkertaistaminen on nostanut Androidin asemia taulutietokonemarkkinoilla selvästi. Apple hallitsee tällä hetkellä reilua 48 ja Android 43 prosenttia.



Windows-tabletit ovat uudehko tulokas, eikä viime vuodelle löydy vertailulukua. Tänä vuonna niitä on kuiteknin myyty 3 miljoonaa kappaletta, mikä siivittää Microsoftin järjestelmän 7,5 prosentin markkinaosuuteen.

Tämä ei kuulosta paljolta, mutta on muistettava kuinka varhaista vaihetta tablettien elämässä ylipäätään eletään. Ehkä vuoden päästä tarjontaa on enemmän ja nähdään, kuinka ihmiset todella ottavat Windows-tabletit vastaan. Niissä piilee paljon potentiaalia, varsinkin jos sisälle pannaan varsinainen Windows 8. Tietysti ärhäkämpi rauta nostaa myös tabletin hintaa.

1 KOMMENTTI

tataka1/1

no veikkaanpa että hintataso on myydyissä win8 tabluissa korkeampi kuin androidin ja ehkä myös applen.

ongelmiahan siinä on: halvimmat laitteet rt ja clovertail atomilla jotkut vähän liian kalliita ja ostajat eivät ole ollut tyytyväisiä laitteiden käyttökokemukseen, sekä win 8 tableteiden tuntemattomuus.

ja kalliimmissa i core sarjan ongelmia on hinta, koko ja akkukesto.

joulumyyntiin tulee atom bay trail, amd temash ja haswell i sarjan tabletit tulevat korjaamaan nämä ongelmat ja myynti tulee olemaan hyvä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT