AfterDawn logo

AMD:n prosessori myös seuraavan Xboxin sisällä

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Microsoftin tuleva Xbox-konsoli perustuu AMD:n prosessoriin ja näytönohjaimeen, kertoo Bloomberg omiin nimettömiin lähteisiinsä vedoten. AMD:n prosessori löytyy myös Sonyn PlayStation 4 -konsolista.

Bloombergin tietojen mukaan kyseessä on samaan Jaguar-ytimeen perustuva piiri, mutta muista ominaisuuksista ei ole vielä tietoa. Sonyn PlayStation 4:n prosessori sisältää jopa kahdeksan Jaguar-ydintä, joiden apuna toimii nopea GDDR5-muisti. AMD kuvaili APU-piiriä "puoli kustomoiduksi". Suurilta osin kyseessä on kuitenkin standardi PC-koneissakin käytetty x86-piiri ja varsinaisessa prosessorissa tuskin on suurta eroa tulevaan Xboxiin päätyvän mallin kanssa.


Pelikehittäjien kannalta x86-arkkitehtuuriin siirtyminen helpottaa pelikehitystä. Aiempien tietojen perusteella Xboxin käyttöjärjestelmä on todennäköisesti jonkinlainen Windows 8 -versio, mikä myös vähentää tarvetta kustomointiin sovelluskehityksessä.

AMD:n kannalta sopimus molempien konsolivalmistajien kanssa vähentää yhtiön riippuvuutta perinteisistä PC-markkinoista, joilla yhtiö ei ole onnistunut kilpailemaan erityisen onnistuneesti. Lisäksi PC-markkinoiden odotetaan jatkavan kutistumistaan myös tänä vuonna. Bloombergin mukaan AMD:n nykyisen toimitusjohtajan Rory Readin tavoitteena on kasvattaa AMD:n muualta kuin PC-markkinoilta saadun liikevaihdon osuus yli 20 prosenttiin tämän vuoden loppuun mennessä.

Microsoftin odotetaan esittelevän uutta konsolia ensimmäisen kerran virallisesti ensi kuun loppupuolella. Myyntiin laite saapunee sopivasti joulumarkkinoille.

2 KOMMENTTIA

olliboi1/2

AMD jyrää, ymmärrän täysin miksi inteliä ei kumpaankaan pelikoneeseen laitettu.

Jouko?2/2

Eikös tämä ole ollut tiedossa kohtalaisen kauan? APU:t ollu käytännöllisiä konsoleihin :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT