AfterDawn logo

Teoston palvelut siirtyvät lähes kokonaan verkkoon

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Teoston teostietojen rekisteröinti on järjestön mukaan siirtynyt todella vahvasti verkkoon - jopa 95 prosenttia uusista teosilmoituksista hoidetaan jo nyt verkkopalvelun kautta. Vuonna 2012 Teosto käsitteli 29 000 uutta teosilmoitusta.

Verkon suosion kasvun myötä teostietojen manuaalinen rekisteröinti on alkanut vaatia suhteessa kohtuuttomasti resursseja, minkä myötä Teosto on päättänyt kokonaan luopua paperisista teosilmoituksista. 1.5.2013 alkaen ilmoitukset uusista teoksista voi ilmoittaa ainoastaan verkkopalvelun kautta, eikä ilmoituksia oteta enää paperilla vastaan.

Verkkoon siirtyvien teosilmoitusten lisäksi Teosto lähettää esimerkiksi tilityksiin liittyvää tietoa asiakkailleen ainoastaan sähköpostin kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT