AfterDawn logo

Nvidia päivitti näytönohjainsuunnitelmiaan: ensitiedot tulevista Volta-piireistä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Nvidia paljasti eilen uusia tietoja yhtiön pitkän tähtäimen suunnitelmista esittelemällä uuden Volta-nimisen näytönohjainpiirin. Volta on ensi vuonna odotettavan Maxwellin seuraaja ja se saapunee markkinoille joskus 2016 - 2017 tietämillä.

Volta-piiriin perustuvien ohjainten julkaisuun on vielä aikaa useita vuosia eikä Nvidiakaan paljastanut liikaa piirien suunniteltuja ominaisuuksia. Nimen lisäksi Nvidia paljasti, että Voltan merkittävin uudistus tulee olemaan itse grafiikkapiirin kanssa samalle sirulle rakennettu DRAM-muisti.

Koska muisti on fyysisesti erittäin lähellä grafiikkapiiriä, muistin latenssit ovat pienemmät ja muistikaistasta voidaan tehdä huomattavasti nykyisiä malleja leveämpi. Nvidian tavoitteena on kasvattaa muistikaista aina yhteen terabittiin sekunnissa, mikä tarkoittaa käytännössä yli kolminkertaista nopeutta verrattuna Nvidian nykyiseen GeForce GTX Titan -malliin.



Grafiikkapiirin yhteyteen integroitu muisti vie paljon fyysistä tilaa, joten on mahdollista, että Nvidia suunnittelee nopean muistin käyttöä jonkinlaisena välimuistina, jota täydentäisi normaalisti väylän päässä oleva hitaampi, mutta kapasiteetiltaan suurempi muisti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT