AfterDawn logo

Uusi suoratoistopalvelu Suomeen - haastaa Netflixin

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
13 kommenttia

Elokuvien ja sarjojen katselu on siirtymässä enenevissä määräin suoratoistoon, eli netin kautta tapahtuvaan välitykseen. Suuret palveluntarjoajat kuten Netflix ja HBO ovat hiljattain aloittaneet Suomessa ja suosio on ollut kohtalaista. Nyt myös C Moren tarjontaa hyödyntävä Filmnet on avannut ovensa yltäkylläisen vapaa-aikansa kanssa neuvottomiksi jääneille kuluttajille.

Filmnet tarjoaa sisältöä samaan tapaan kuin kilpailijatkin - netin kautta kiinteällä kuukausimaksulla ilman rajoituksia. Filmnet on ollut aiemmin jo toiminnassa muun muassa Ruotsissa.

Filmnetin sisältö muuttuu jatkuvasti. Uutta sisältöä päivitetään ahkerasti ja monet sarjat nähdään vain päivä Yhdysvaltain jäljessä. Lisenssisopimuksista johtuen vanhempaa sisältöä poistuu kuitenkin silloin tällöin ja esimerkiksi kaikista sarjoista ei ole saatavilla enää ensimmäisiä tuotantokausia. Palveluun suunnitellaan erillistä "Vielä ehdit katsoa" -osiota, josta pystyisi näkemään lähiaikoina poistuvaa sisältöä.


Listojen tekeminen on helppoa ja sisältö on jaoteltu suhteellisen järkevästi sarjoihin ja elokuviin. Myös lapsille on oma kategoria. Kaikki sisältö on tekstitetty suomeksi ja osa lastenohjelmista on myös dubattu kotimaiselle kielelle.

Sisältö on laajaa ja mukana on iso kasa erilaisia studioita, kuten Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony ja Warner. Tärppinä on esimerkiksi hartaasti odotettu Game of Thrones, jonka pian alkavaa kautta voi seurata todellakin päivän Amerikan esityksiä jäljessä. Uusi tuotantokausi tulee olemaan katsottavissa marraskuuhun asti.

Filmnetin heikkous on sen laitetuki. Käytännössä palvelu on tarkoitettu PC:llä käytettäväksi, eikä tukea esimerkiksi pelikonsoleille ole. iPadille sentään löytyy sovellus, ja myös Android-tukea lupaillaan. Lisäksi tällä hetkellä sisältö on pitkälti SD-laatuista, vaikkakin jotain sisältöä on saatavilla 720p-tarkkuudella.

Filmnetin sisältöä voi katsoa vain yhdeltä laitteelta kerralla ja käyttö onnistuu vain Suomessa.

13 KOMMENTTIA

Kalle761/13

Hyvä hyvä että uusia yrittäjiä tulee, mutta tämä ei laadullisesti kyllä tule pärjäämään esim. Netflixille..

ep_2/13

Hauska juttu on se, että Google haulla "Filmnet" tulee heti ylös kaksi mainosta: Netflix ja Viaplay. :D Lisäksi Filmnet, joka tuli hakutuloksissa ensimmäiseksi oli filmnet.com, joka on täysin eri palvelu kuin tämä tässä esitelty filmnet. Tässä jutussa puhuttu Filmnet löytyy osoitteesta http://www.filmnet.fi/.

Jos tosiaan alustatuki, kuvanlaatu ja sisältö on tuota luokkaa, en usko Filmnetin olevan kovin kilpailukykyinen.

sidrend3/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kalle76:

Hyvä hyvä että uusia yrittäjiä tulee, mutta tämä ei laadullisesti kyllä tule pärjäämään esim. Netflixille..

Et voi tietää :)

Mut hyvä homma, että lisää kilpailua tulee.

tamppio (vahvistamaton)4/13

Suurehko munaus on tuo HD sisällön puutostila, SD menettelee jos se ulostetaan riittävällä laadulla, mutta ei innosta raottamaan lompakkoa.

sampe735/13

Ihan jouhevasti pikatestillä toimii videot, 5.1 ääniä ei varmaan koskaan tulekkaan?

TemeTee6/13

Tuoltahan voi ilmeisesti katsoa C Moren tv-kanaviakin? Mielenkiintoista sillä Film -kanavapaketti kaapeliin maksaa jo 15e/kk.

daim0n7/13

Jännä nimi tuo Filmnet .. kuulostaa jotenkin tutulta satelliittikanava vuosilta ;)

dRD8/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti daim0n:

Jännä nimi tuo Filmnet .. kuulostaa jotenkin tutulta satelliittikanava vuosilta ;)

Filmnet muuttui Canal+:ksi vuosituhannen vaihteessa ja viime vuonna sitten C More:ksi, eli kyseessä on vain wanhan brändin uusiokäyttö, omistajataho on (omistajajärjestelyjen kautta toki) ihan sama kuin silloin, eli C More ottaa käyttöön vain alkuperäisen nimensä.

MoZar9/13

Hyvä että kilpailua on ja uusia palveluita tulee. Mutta sisältöönsä nähdenj minusta liian kallis on tämä uusi yrittäjä.

SD-laadusta ja stereo äänistä en ole valmis maksamaan tuota kuukausi maksua. Tämän lisäksi on minusta lähes rikollista tarjota sarjaa josta ei tarjota kaikkia aikaisempia kausia. Itse ainakin jos törmään uuteen sarjaan haluan nähdä sen alusta.

WereCatf10/13

Vain SD- ja 720p-resoluutio, ainoastaan stereo-ääni, kalliimpi kuin Netflix, ja kaikkein pahimpana ongelmana on, että tätä palvelua voi katsoa vain yhdeltä laitteelta kerrallaan; Netflixiä voi sentään katsoa kahdelta laitteelta yhtä aikaa samoillakin tunnuksilla, joten sopii paljon paremmin pariskuntien tai perheiden käyttöön. Edes teknisen toteutuksen puolella tällä ei ole mitään tarjottavaa, kun tämäkin käyttää Silverlightia.

Ei kiitos, en näe yhtä ainutta syytä vaihtaa pois Netflixistä.

himpo11/13

Ei kiitos, en näe yhtä ainutta syytä vaihtaa pois Piratismistä.

rick7912/13

Mitenkäs tuo laitetuki? Jossain sanottiin että palvelu on tarkotettu lähinnä pc:llä käytettäväksi.

ep_13/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Mitenkäs tuo laitetuki? Jossain sanottiin että palvelu on tarkotettu lähinnä pc:llä käytettäväksi.

Lainaus tästä uutisesta:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Käytännössä palvelu on tarkoitettu PC:llä käytettäväksi, eikä tukea esimerkiksi pelikonsoleille ole. iPadille sentään löytyy sovellus, ja myös Android-tukea lupaillaan.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT