AfterDawn logo

Spotify suunnittelee uusia keinoja maksavien asiakkaiden houkutteluun

Teemu Laitila Teemu Laitila
11 kommenttia

Spotifylla on noin 24 miljoonaa käyttäjää, mutta yhtiön liiketoiminta pysyttelee silti tappiollisena. Nyt yhtiö kaavailee uusia keinoja ilmaisversion käyttäjien houkuttelemiseksi kuukausimaksun piiriin.

Viimeisimpien lukujen mukaan noin neljäsosa eli kuusi miljoonaa nykyisistä käyttäjistä maksaa palvelun käytöstä kuukausittain. Noin 10 euron kuukausimaksulla pääsee eroon mainoksista ja saa Spotifyn käyttöön myös mobiililaitteissa. Kannattavuutensa kanssa painiskeleva yhtiö haluaisi koukuttaa suuremman osan ilmaiskäyttäjistä maksaviksi asiakkaiksi tarjoamalla hieman nykyistä enemmän maistiaisia kätevän mobiilipalvelun toiminnasta.

Spotify on kuitenkin riippuvainen levy-yhtiöiden lisensoimasta musiikkisisällöstä ja musiikin käyttöehdoista on neuvoteltava myös niiden kanssa. Aiempien tietojen mukaan Spotify pyrkisi neuvottelemaan lisensointisopimuksen hinnat uudestaan oikeuksien omistajien kanssa ja kysymys ilmaispalvelun laajentamisesta mobiililaitteisiin liittynee samoihin neuvotteluihin.


The Vergen sisäpiirilähteiden mukaan Spotify on ehdottanut levy-yhtiöille mahdollisuutta kuunnella tiettyä määrää ennakkoon valittuja musiikkikappaleita ilmaiseksi myös mobiililaitteilla. Ilmaiskappaleet pitäisi vaihtaa vähintään muutaman kuukauden välein. Levy-yhtiöiden ja Spotifyn kuitenkin kerrotaan olevan eri mieltä siitä, pitäisikö käyttäjälle antaa mahdollisuus kuunnella kappaleet haluamassaan järjestyksessä. Spotify on myös esittänyt vaihtoehtoa, jossa palvelu siirtyisi radio-ominaisuuden käyttöön kun ilmaiset mobiilikuuntelukerrat on käytetty.

Levy-yhtiöt haluaisivat antaa käyttäjille mahdollisimman vähän ilmaistoimintoja, jotta maksutonta versiota ei nähtäisi todellisena kilpailijana kuukausimaksullisen palvelun kanssa.

Loppujen lopuksi Spotifyn onnistuminen nähdään koko alan kannalta tärkeänä asiana ja The Vergen lähteen mukaan myös levy-yhtiöt uskovat mobiililaitteiden olevan musiikinkuuntelun tulevaisuus.

11 KOMMENTTIA

MoZar1/11

Vieläkun tulisi joku keino hyödyntää spotifyn kappaleita muissa sovelluksissa samaan tapaan kuin perinteistä mp3:sta, esim. musiikista tasoja generoivat pelit kuten Audio Surf tai Beat Hazard. Tämä puute on ollut oikeastaan ainut major drawback näin omassa käytössä, sen lisäksi tietenkin, että tiettyjä bändejä ei Spotifystä laisinkaan löydy.

epoksi2/11

Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?

Sparta30003/11

Toimittaja unohti mainita Unlimited jäsenyyden, joka poistaa mainokset ja maksaa 5€ kuussa.

himpo4/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:

Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?

Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(

Aiheeseen: Asensin huvikseni Spotifyn kännykkääni kun halusin testata että onko se käyttökelpoinen, no koska ei ole kuin Unlimited niin en päässyt edes kirjautumaan ja en kyllä osta sikaa (Premiumia) säkissä, eli hyvä vaan jos pääsee kokeilemaan.

Kaakatus5/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:Aiheeseen: Asensin huvikseni Spotifyn kännykkääni kun halusin testata että onko se käyttökelpoinen, no koska ei ole kuin Unlimited niin en päässyt edes kirjautumaan ja en kyllä osta sikaa (Premiumia) säkissä, eli hyvä vaan jos pääsee kokeilemaan.

Minimimaksu on 9.90e eli yksi kuukausi. Samalla hinnalla ostaa todennäköisesti kauppareissulla kokeeksi uusia elintarvikkeita tietämättä tykkääkö niistä. Ei siis luulisi olevan mikään ylitsepääsemätön hinta tuosta kokeilusta.

dRD6/11

off-topic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:

Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?

Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(

Jossain yleisesti käytettävässä suodatuslistassa on bugi meidän saittimme osalta, joka kyykkää ABP:tä käyttävien käyttäjien koneet. Ongelma on siis suodatuslistassa, ei meidän päässämme, mitään mainoksiin liittyviä muutoksia emme ole tehneet aikoihin.

Sivuhuomautuksena toki mainitsisin siitä, että AfterDawnin ainoa tulonlähde ovat mainokset ja meillä ei ole mitään Isoa Korporaatiota tukemassa meitä muilla tavoin. Jos kaikki ABPn käyttäjät vääntäisivät sen pois sivuillamme, voisimme palkata 1 tai 2 kaveria lisää sisällöntuotantoon, joka tietysti näkyisi arvostelujen määrässä, uutisten määrässä, jne.

Mainoksia ei tarvitse klikata, me tehdään rahaa mainosten latautumisesta. Ja mainokset eivät hidasta sivujemme käyttöä, koska mainokset ladataan vasta sivujen latauduttua (poislukien tuo yläbanneri, joka käyttäjien toiveesta siirrettiin latautumaan ennen sisällön rendautumista, aiheutti ärsyttävää sivun koon vaihtumista latautuessaan post-loadina).

Mutta elämä on valintoja, valitettavasti meidän kapeat resurssit eivät repeä AdBlock Plussan koodissa olevien virheiden korjaukseen.

arcanix7/11

Itse käytän spotifyta lähes pääasiallisesti puhelimessa. Hemmetin kätevä reissussa kun voi tehdä soittolistoja lennossa makunsa mukaan. Toimi puolimegaisella datalla hienosti tuo normal laatu. Nyt minulla on täysi nopeus, ja extreme laatu takkuilee aivan sattumanvaraisesti. En tiedä onko vika spotifyn vai operaattorin. Operaattoria veikkaan.

himpo8/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

off-topic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:

Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?

Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(

Jossain yleisesti käytettävässä suodatuslistassa on bugi meidän saittimme osalta, joka kyykkää ABP:tä käyttävien käyttäjien koneet. Ongelma on siis suodatuslistassa, ei meidän päässämme, mitään mainoksiin liittyviä muutoksia emme ole tehneet aikoihin.

Sivuhuomautuksena toki mainitsisin siitä, että AfterDawnin ainoa tulonlähde ovat mainokset ja meillä ei ole mitään Isoa Korporaatiota tukemassa meitä muilla tavoin. Jos kaikki ABPn käyttäjät vääntäisivät sen pois sivuillamme, voisimme palkata 1 tai 2 kaveria lisää sisällöntuotantoon, joka tietysti näkyisi arvostelujen määrässä, uutisten määrässä, jne.

Mainoksia ei tarvitse klikata, me tehdään rahaa mainosten latautumisesta. Ja mainokset eivät hidasta sivujemme käyttöä, koska mainokset ladataan vasta sivujen latauduttua (poislukien tuo yläbanneri, joka käyttäjien toiveesta siirrettiin latautumaan ennen sisällön rendautumista, aiheutti ärsyttävää sivun koon vaihtumista latautuessaan post-loadina).

Mutta elämä on valintoja, valitettavasti meidän kapeat resurssit eivät repeä AdBlock Plussan koodissa olevien virheiden korjaukseen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

off-topic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:

Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?

Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(

Jossain yleisesti käytettävässä suodatuslistassa on bugi meidän saittimme osalta, joka kyykkää ABP:tä käyttävien käyttäjien koneet. Ongelma on siis suodatuslistassa, ei meidän päässämme, mitään mainoksiin liittyviä muutoksia emme ole tehneet aikoihin.

Sivuhuomautuksena toki mainitsisin siitä, että AfterDawnin ainoa tulonlähde ovat mainokset ja meillä ei ole mitään Isoa Korporaatiota tukemassa meitä muilla tavoin. Jos kaikki ABPn käyttäjät vääntäisivät sen pois sivuillamme, voisimme palkata 1 tai 2 kaveria lisää sisällöntuotantoon, joka tietysti näkyisi arvostelujen määrässä, uutisten määrässä, jne.

Mainoksia ei tarvitse klikata, me tehdään rahaa mainosten latautumisesta. Ja mainokset eivät hidasta sivujemme käyttöä, koska mainokset ladataan vasta sivujen latauduttua (poislukien tuo yläbanneri, joka käyttäjien toiveesta siirrettiin latautumaan ennen sisällön rendautumista, aiheutti ärsyttävää sivun koon vaihtumista latautuessaan post-loadina).

Mutta elämä on valintoja, valitettavasti meidän kapeat resurssit eivät repeä AdBlock Plussan koodissa olevien virheiden korjaukseen.

Kiitos vastauksesta, kone enkoodaa juuri mutta katson myöhemmin josko listaa vaihtamalla tai joku tökö sallimalla ongelma poistuisi.

Valintaani voin perustella, siitä asti kun vaihdoin IEn pois en ole nähnyt yhtään mainosta ja kun aikanaan pyysitte poistamaan blokin käytöstä sivuillanne niin tietysti poistin, mutta en sitten kestänytkään vilkkuvälkettä kun ei olleet aivot enää siihen tottuneet, siksi siis on pakko, anteeksi!

edit: Mutta edelleen, esim maksullinen jäsenyys kiinnostaisi jos vain raha kelpaa (shut up and take my money;)

dRD9/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

Mutta edelleen, esim maksullinen jäsenyys kiinnostaisi jos vain raha kelpaa (shut up and take my money;)

Voi kun se olisikin noin helppoa :-)

epoksi10/11

Kiitoksia vastauksesta. Yritin lisätä *afterdawn* ja **afterdawn** adblockin sallituille sivuille, mutta ei täällä mitään mainoksia näy ja sama cpu:n kuormitus jatkuu. Ilmeisesti en osaa tuota adblockia sitten käyttää, kun siinä ei sanota missä muodossa osoitteet pitää syöttää (selaimena Opera).

himpo11/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:

Kiitoksia vastauksesta. Yritin lisätä *afterdawn* ja **afterdawn** adblockin sallituille sivuille, mutta ei täällä mitään mainoksia näy ja sama cpu:n kuormitus jatkuu. Ilmeisesti en osaa tuota adblockia sitten käyttää, kun siinä ei sanota missä muodossa osoitteet pitää syöttää (selaimena Opera).

Itse vaihdoin Fanboy's Adblock List ja ongelma poistui, mutta tuon listan kanssa pitää sallia joku placeholder (se on listalla ylimpänä) koska se sotkee sivuston.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki