AfterDawn logo

Torvalds: Googlen Pixel on mahtava, perusläppärit kuraa

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Linus Torvalds kertoo Google+-postauksessaan ihastuneensa Googlen uuteen Pixel-nimiseen kannettavaan. Erityisesti Torvalds hehkuttaa laitteen näyttöä, jonka tarkkuus on huimat 2560x1700 pikseliä ja kuvasuhde poikkeuksellinen 3:2.

Torvalds kertoo aina inhonneensa laajakuvaisia näyttöjä, mutta tottuneensa niihin olosuhteiden pakosta. Pixelin 3:2 kuvasuhteella rakennettu näyttö sen sijaan on huomattavasti korkeampi ja Googlen mukaan se soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi nettiselailuun. Normaalissa kokoonpanossaan ChromeOS-järjestelmään perustuva laite ei itse asiassa juuri muuhun pystyisikään, mutta Torvals aikoo tuunata laitetta asentamalla siihen Linuxin, mikä mahdollistaa tehokkaamman hyötykäytön.

Googlen Pixel on kerännyt yleisesti ottaen kiittäviä arvosteluita ulkoisen laatunsa ansiosta, mutta toisaalta sen 1299 dollarin myyntihintaa on pidetty järjettömänä laitteelle, joka ei ainakaan ilman käyttöjärjestelmän vaihtamista sovellu kuin nettiselailuun. Myös Torvalds kiittelee laitteen laatua ja kritisoi samalla kovin sanoin perinteisten PC-valmistajien laadun tippumista.


-Miksi PC-valmistajat edes vaivautuvat enää? Ei ihme, jos PC-bisneksellä ei mene erityisen hyvin, kun kaikki vain suoltavat lisää samaa paskaa ja olettavat, että "full HD" (eli 1080p) on jotenkin mahtavuuden perikuva, Torvalds lataa.

Torvalds on haukkunut nykyisten läppäreiden näytöt aiemminkin, kun mies epäili pian puhelintenkin nauravan 1366 x768 pikselin resoluutiolla toimiville paneeleille. Torvaldsilla on ollut sanottavaa myös kiintolevyihin liittyen, joita Linuxin isä vertasi aiemmin saatanaan.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

On se kieltämättä outoa kuinka puhelimet menee pian resoluutiossa perusläppäreiden ohi.

Jeva2/2

Onhan tuolla hintaa, mutta mitäpä tuo perttiperustallaaja koneella muuta tekee kuin selailee nettiä? Nykyäänhän googlen avulla onnistuu selaimessa Office tyylisten ohjelmien ajo jotenkuten.
Toisaalta, eipä tuo perttiperustallaaja tuon hintaista konetta varmaan ostaisikaan.

Omassa läppärissä (11,6") on 1366x768 reso ja siinä se on juuri ja juuri riittävä omaan silmään. Ymmärrä miten ne vieläkin änkevät _lähes_ jokaiseen 15,6" näyttöön tuon saman joka siinä koossa näyttää jo puurolta. Ottaen siis yleisesti läppärikäytössä katseluetäisyyden huomioon, joka on melkoisen lyhyt vrt. pöytäkone jossa näytön voi siirtää vaikka toiselle puolelle pöytää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT