AfterDawn logo

Sonyn uutuustabletti maailmalle

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Sony kertoi tänään Mobile World Congress -messuilla, että sen Tablet Z saapuu vuoden toisella neljänneksellä myyntiin maailmanlaajuisesti.

Viime kuussa Japanissa julkaistu Tablet Z on perinteinen 10,1 tuuman taulutietokone, jossa ajetaan Android 4.1 (Jelly Bean) -käyttöjärjestelmää. Sen ohut 6,9 millin profiili pitää sisällään muun muassa 1920x1200-resoluution kosketusnäytön, neliytimisen Snapdragon Pro -järjestelmäpiirin ja 2 gigatavua RAM-muistia. Yhtiö mainostaa tablettia maailman ohuimmaksi.

Tabletista löytyy LTE-yhteydet sekä NFC-piiri, jonka avulla toimivat Sonyn One-Touch-ominaisuudet. Laitteen takanakamerana toimii 8 megapikselin Exmor R -mobiillisensorilla varustettu räpsijä ja etukamerassa megapikseleita on kaksi.

Xperia Z -puhelimen tavoin Tablet Z on veden- ja pölynkestävä IP55- ja IP57-standardien mukaisesti. Valitettavasti tarkempaa saatavuutta tai hintaa ei kerrottu.

1 KOMMENTTI

Teamy1/1

Haluaako joku valaista, mitä tarkoittaa kokonaisuudessaan että laite on "veden- ja pölynkestävä IP55- ja IP57-standardien mukaisesti"?

IP-standardissahan ensimmäinen numero kertoo laitteen suojauksen vieraita kappaleita (esim. pölyä) vastaan ja toinen numero vesitiiviyden.

IP57-luokittelu tarkoittaa, että laite on suojattu pölyltä ja että se kestää 30 minuutin upotuksen metrin syvyiseen veteen.

IP55-luokka taas kertoo samasta pölytiiviydestä, mutta että laite kestää vesisuihkun joka suunnasta. (Kyseessä on siis alhaisempi vesisuoja kuin aiempi IP57.)

Miksi myös IP55-luokka täytyy mainita, mikäli laitteesta löytyy jo sitä korkeampi suojaus vettä vastaan?

Vai onko mahdollista, että IP-standardoinnissa alhaisempi lukema ja suojaus vesisuihkua vastaan on jotakin, mitä korkeampaan IP57-luokkaan ei jo kuulu? Eli vaikka 7-luokan suojaus antaa laitteen olla puoli tuntia veden alla, ei se silti välttämättä kestä vesisuihkua joka suunnasta?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki