AfterDawn logo

MP3-soittimet ovat kuolemassa sukupuuttoon

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
13 kommenttia

Business Insiderin ja tutkimusyhtiö Mintelin mukaan MP3-soitinten myynti on Britanniassa laskenut vuoden 2012 aikana yli 20 prosenttia. Punnissa mitattuna markkinaan on tullut paikallisesti 110 miljoonan lovi myynnin ollessa enää 381 miljoonaa (464 miljoonaa euroa).

Vuoteen 2010 mennessä Apple oli myynyt 275 miljoonaa iPodia ja mullistanut sähköiset musiikkimarkkinat. Älypuhelimet tuntuisivat olevan kuitenkin kääntäneen soitinmyynnin pysäyttämättömään laskuun. Ihmiset ovat valinneet älypuhelimet ensisijaiseksi laitteekseen ja niiden tarjoamat mahdollisuudet tuntuvat päihittävän pelkkien soitinten houkuttelevuudeen.

Mintelin ennusteiden mukaan MP3-soitinten markkinat haihtuvat puoleen vuoteen 2017 mennessä. Pahimmissa ennustuksissaan yhtiö arvailee jopa soitinmarkkinan katoamista käytännössä kokonaan muutamassa vuodessa. Applen viimeisimmän talousraportin mukaan iPodien myynti on viimeisimmällä neljänneksellä pudonnut 19 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

13 KOMMENTTIA

Bodomed1/13

Joo noh en muista millo oisin itse viimeks hankkinut ihan fyysisen mp3 soittimen kännykän lisäks. Ennen älypuhelimiahan tuo oli ihan trendi että puolentoista vuoden välein vaihtu puhelin ja MP3 soitin.

Mutta nyt on taas alkanu kiinnostamaan tuo kombo. Koska haluan puhelimen kuitenkin olevan erillään noista ja akun kesto on silloin paljon pidempi.

_kooma_2/13

Itse taidan kuulua siihen vähemmistöön joka ei ole koskaan edes omistanut mp3 soitinta. Musiikit (mp3 muodossa) olen kuunnellut aina kännykällä, ja ennenkuin se oli mahdollista tuli kuljetettua ensin kasetti Walkamania jonka jälkeen Discmania :)
Lukuisia Sony Ericssoneja omistaneena, on musiikki kulkenut kännykässä jo vuosikaudet ja sama trendi jatkuu itselläni edelleen. En ole kokenut tarvitsevani kanniskella useaa laitetta saman aikaisesti, vielä kunhan kamerat kohentuvat entisestään niin ei tule edes tarvetta erilliselle pokkarille. Nykyisellään kuitenkin valokuvia varten on erikseen 150 euroa maksanut Canonin digipokkari joka pieksee kuvanlaadussa ainakin isoimman osan peruskännyköistä. Toisaalta, kohtuullisia kymppikoon kuvia on saanut aikaiseksi myös jo muutaman vuoden ihan kännykälläkin (varsinkin mikäli valaistus on ollut kohdillaan) kunhan muistaa ja tiedostaa luurien rajoitukset.

capuzino3/13

Ehkäpä vain mp3-soittimien kuolemaan vaikuttaa se fakta, että kun ostat kunnollisen mp3-soittimen, saat samaan hintaan jo älypuhelimen, jolla voi kuunnella myös musiikkia ja tehdä monia muita juttuja laadusta tinkimättä. Saisi mp3-soittimien hinnat tippua aika rajusti, etteivät alkaisi katomaan markkinoilta. Tai vain toiminnot lisääntyä. Ja Spotify, joka ei toimi kovinkaan monessa mp3-soittimessa, vaan monessa puhelimessa on järkyttänyt markkinoita myös.

zipzap4/13

Kaiken elektroniikkansa mukanaan kantava ihminen on biorobotti.

arcanix5/13

Minä kuulun sitten taas vähemmistöön, joka käyttää erillistä mp3-soitinta. Mielummin kuuntelen musiikkia laitteella, jossa akku kestää 30 tuntia, ja jonka akun loppuminen ei vaikuta mahdollisuuteen soittaa puheluita. Spotify on kyllä puhelimessa ihan kätevä, mutta se syö akun hetkessä.

akse6/13

2006 ostin Sony Ericssonin jonkun pienen walkman mallin. Siihe parin gigan kortti ja siitä lähtien en ole mp3 soitinta kaivannut. Pariin kertaan on tullut jo puhelin päivitettyä sen jälkeen.

himpo7/13

En tiedä missä vaatetuksessa muut kuuntelevat musiikkia mutta minä kuuntelen enimmäkseen pelkissä kalsareissa ja en kyllä ala tunkea mitään kännykkää kikkelin viereen!

Minulla on Sandisk Sansa Clip+ joka on siis pieni ja siinä on klipsi jolla sen saa kiinni kalsareihin, oled-näyttö kertoo kaiken oleellisen ja akku kestää 15 tuntia, tilaa on 8 + 32GB josta 10GB vapaana, minulle täydellinen soitin.

En kyllä usko että mp3-soittimet kuolevat pois niin kauan kuin on ihmisiä joilla ei ole taskuja ;)

xbkrypt0n8/13

Kiinasta saa MP3-soittimia erittäin edullisesti (parhaimmillaan alle 10e) ja tavallisen MP3-soittimen hinnalla tosiaan jo ostaa sen älypuhelimen jolla onnistuu noiden MP3-kappaleiden toistaminen. Ihmettelen vaan miten nuo yli 20e hintaiset MP3-soittimet eivät vieläkään ole kokonaan kuolleet pois. Pikaisella haulla halvimmat soittimet jotka käyttävät ulkoista muistikorttia (microSDHC) maksavat vain $2,56 (alle 2e) toimitettuna.

Bodomed9/13

Niin ja ottakaa se huomioon että aina ei tee mieli ottaa sitä puhelinta mukaan esim lenkille. Silloin joku MP3 soitin jossa kuitenkin on iOS tai Androidi jolla voi käyttää sports trackeriä. Nii on hyvä valinta koska saa olla rauhassa muilta mutta myös tarvittaessa pystyy apuakin hälyttämään. Eikä muutenkaan tarvii aina puhelinta kanniskella ja kuluttaa kun haluaa musiikkai kuunnella ilman tietokonetta. :)

dRD10/13

IMO, iPodien clickwheel on edelleen intuitiivisin tapa hallita musiikintoistoa ja kappaleiden valintaa. Mutta kun Spotify premiumia ei muihin kuin iPod touchiin saa, niin on jäänyt ipodit pöytälaatikkoon ja käytän älypuhelinta musan kuunteluun.

Joku kinkkifirma tekee nyt clickwheelillä varustetun Android tms pohjaisen musasoittimen WLANilla, jossa on Spotify esiasennettuna ja kaikki muut Androidin ominaisuudet poistettuna, hintaa 50e, niin minä kiitän ja ostan samantien :-)

Taeco11/13

Pystyn itse hyvn kuuntemaan älypuhelimellani 15h musiikkia, vaika muuten sen akun kesto on melko heikko. Tämä siis kun esim netti kytkettynä pois päältä. Mutta netin saa päälle tai pois kahdella näpäytyksellä. Siksi en oikein ymmärrä valituksia akun kestosta.

Jos taas musiikkia suoratoistaa, niin tottakai se akku sitten palaa. Mutta suoratoisto ei ole tarjolla mp3-soittimissa, joten ei sitä voi verrata akun keston suhteen.

Itse olen kuunnellut musiikkia kännykällä omistamatta mp3-soitinta ollenkaan siitä lähtien, kun ostin musiikkia toistavan puhelimen. Se taisi olla Nokian 5310 Express Music, tai joku halpa liukukantinen joka tapauksessa.

Se, mitä itse kaipaisin älypuhelimiin olisi vanhoista Noksun Express Musiceista tutut fyysiset back, pause/play ja forward -musiikkinäppäimet puhelimen vasempaan kylkeen. Oisivat meinaa pirun kätevät.

avthein12/13

Käytän (perus)puhelinta puhumiseen ja kompaktia MP3-soitinta musan kuunteluun. Joten MP3-soittimista en luovu.

Pitäisikö MP3-soitinten kadotessa yrittää tunkea esim. MP3-formaattia tukevaa LED-projektoria taskuun?

temple6913/13

pikkupoikana kannettava kasettisoitin oli herkkua :) ja mankalla nauhoitettiin kasetille radiosta kuuluvia biisejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki