AfterDawn logo

AMD poistaa Catalyst-ajureiden päivityshuomautuksen käytöstä tietoturvasyistä

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

AMD aikoo poistaa ajureiden päivitysmahdollisuudesta kertovan huomautuksen käytöstä seuraavan Catalyst Control Center -version myötä. Syyksi yhtiö kertoo tietoturvaan liittyvät syyt, joita ei kuitenkaan selitetä tarkemmin.

Sovelluksen nykyisissä versioissa toiminto huomauttaa käyttäjälle uusien ajuriversioiden ilmestymisestä ja tarjoaa mahdollisuutta niiden lataamiseen. Tulevaisuudessa AMD kehottaa käyttäjiä hankkimaan ajurinsa perinteisin keinoin nettisivujen kautta.

Bit-tech spekuloi, että huomautuksiin liittyvä tietoturva-aukko voisi liittyä ajureiden latausosoitteen väärentämiseen. Ohjaamalla käyttäjän huijaussivustolle, hyökkääjä voisi ujuttaa koneella joukon haittaohjelmia tai troijalaisia ajuripaketin mukana.


Ennen päivityksen julkaisua AMD kehottaa poistamaan huomautuksen käytöstä Catalyst Control Centerin asetuksista. Asetus löytyy valitsemalla vasemmasta laidasta Information -> Software Update ja poistamalla ruksi kohdasta Automatically check for updates.

2 KOMMENTTIA

Viljis1/2

Ja suomeksi:

Tiedot -> Ohjelmistopäivitys -> ruksi pois kohdasta "Tarkista päivitykset automaattisesti"

Labratoria2/2

Jaa-a, se olikin jo pois.. Haluan aina itse tarkistaa päivitykset.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT