AfterDawn logo

Nvidian optimointisovellus GeForce Experience beta-vaiheeseen

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Nvidian jo keväällä julkistama GeForce Experience -järjestelmä on siirtynyt avoimeen beta-vaiheeseen, jossa se on kaikkien kiinnostuneiden kokeiltavana. GeForce Experience on sovellus, joka yrittää optimoida käyttäjän asentamien pelien asetukset optimaalisiksi kuvanlaadun ja suorituskyvyn suhteen.

Nvidian aikaisemman tutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia PC-pelaajista ei ikinä tarkista pelin grafiikka-asetuksia ja tyytyy käyttämään kehittäjän asettamia usein hitaammille koneille tarkoitettuja asetuksia läpi pelin. GeForce Experience yrittää löytää kullekin pelille optimaaliset grafiikka-asetukset suhteessa käyttäjän laitteiston suorituskykyyn ilman, että käyttäjän tarvitsee opiskella eri teknisten termien merkityksiä.

Palvelun taustalla on huomattava määrä ihmistyötunteja, sillä pelien grafiikka-asetusten painoarvo suhteessa suorituskykyyn on arvioitu pääosin kokeilemalla ja arvioimalla. Ihmisarvioiden lisäksi Nvidia on kerännyt suuren määrän dataa eri laitteistoyhdistelmistä, johon käyttäjän kokoonpanoa verrataan. Vertailun tulosten perusteella ohjelma muokkaa pelien asetustiedostot suoraan optimaaliseksi arvioidulle tasolle.

GeForce Experience toimii Fermi- ja Kepler-piireihin perustuvilla ohjaimilla ja se tukee tällä hetkellä vasta noin 30 eri peliä. Peliasetusten lisäksi GeForce Experience ilmoittaa tarjolla olevista uusista ajureista ja haluttaessa lataa ne valmiiksi taustalla.


2 KOMMENTTIA

xxwavx1121/2

Aika hyvä jos haluaa välttää asioiden oppimista ja noiden asetusten tuntemista.

Toniman922/2

Ja Nvidian beta sovelluksilla hajotat vaa rautas...
Enpä enää ole Nvidia 3D betoje jälkee minkään valmistajan "beta" sovelluksia ladaillu, tuli meinaa siitäki ilosta kallis lasku.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT