AfterDawn logo

Teollisuuslähteet: Radeon HD 8000 -sarja tulee vasta ensi keväänä

Teemu Laitila Teemu Laitila
8 kommenttia

AMD aikoo julkaista seuraavan sukupolven Radeon-ohjaimet vasta ensi vuoden toisella neljänneksellä eli aikaisintaan huhtikuussa mutta viimeistään kesäkuussa, kertoo taiwanilainen Digitimes omiin teollisuuslähteisiinsä viitaten.

Sea Islands -koodinimellä tunnettuja Radeon HD 8000 -ohjaimia odotettiin alun perin julkaistavaksi jopa jo tämän vuoden lopussa. Viivästyksen syynä kerrotaan olevan AMD:n heikko taloudellinen tilanne ja sen korjaamiseksi käynnistetyt järjestelyt yrityksen sisällä.

Viimeisimpien lukujen mukaan AMD on kevyesti alakynnessä markkinaosuuksien suhteen Nvidiaan verrattuna. Syksyllä AMD:n osuus kasvoi noin 40 prosenttiin näytönohjainmarkkinoista, kun Nvidian osuus on noin 60 prosenttia. Myös Nvidialta odotetaan uutta Kepler-mallistoa ensi vuoden aikana.

8 KOMMENTTIA

leipuri7771/8

Täh?! Mitä tää nyt on? Eihän tänä vuonna ole tullut kuin vasta 5000, 6000 ja 7000 ja tulikos 4000:kin?

Gathago2/8

Julkaisut:
Radeon HD 4000 sarja / vuonna 2008
Radeno HD 5000 sarja / vuonna 2009
Radeon HD 6000 sarja / vuonna 2010
Radeon HD 7000 sarja / vuonna 2011

Muistini mukaan aikalailla noin?
Korjatkaa joku mikäli väärässä.

DjZorlag3/8

7000 -sarja julkaistiin aika tasan vuosi sitten. Mutta ekat näyttikset tuli kauppoihin vasta tämän vuoden puolella.

Mitäpä tuosta vaikka olisivatkin vähän myöhässä. Eipä noille kiirettä vielä oikeastaan ole. Muuta kuin korkeintaan kuluttajien kannalta. ;)

xxwavx1124/8

Aika sopivaan aikaan, kerkeän kääriä rahat kasaan siihen 8970 korttiin.

hannibal_pjv5/8

Vielä sopivampi ehkä vasta 2014, kun Xbox 720 on julkaistu, josko sittenkään... No ei nyt sentään. Aina hyvällä kortille on käyttöä vaikka tusinapelit ei sitä tukisikaan. Mutta pirun huono tilanne noin niinkuin keskimäärin, jos tämä oikeasti johtuu kehnosta taloudellisesta tilanteesta. Se tarkoittaa myös sitä, että hintakilpailun suhteen jatkovuoden alkavat näyttämään tosi huonoilta.

squi6/8

Originally posted by hannibal_pjv:

Mutta pirun huono tilanne noin niinkuin keskimäärin, jos tämä oikeasti johtuu kehnosta taloudellisesta tilanteesta. Se tarkoittaa myös sitä, että hintakilpailun suhteen jatkovuoden alkavat näyttämään tosi huonoilta.

Itse tulkitsisin, että tuo viittaus huonoon taloudelliseen tilanteeseen tarkoittaa lähinnä sitä, että firman pitää saada ensin omat suunnitelmansa ja uudelleenjärjestelynsä alta pois, että kannattaa ryhtyä julkaisuun. AMD:n grafiikkaosastolla menee kuitenkin sen verran hyvin, että vaikka koko firma kaatuisi, niin kyllä sen joku pois ostaa ja tarjoaa Nvidialle vastusta.

Skott-1287/8

Mihinkähän nuo prosenttilukemat oikein perustuu?

Kyllä AMD:n näytönohjaimia on myyty enemmän kuin Nvidian eikä niillä todellakaan ole yhteensäkään edes puolia näytönohjainmarkkinoista.

hannibal_pjv8/8

Jos noissa on mobiililaitteiden ohjaimet mukana, niin mikäpä ettei. Näissä on aina niin vaikea sanoa, mitä on laskettu mukaan...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT