AfterDawn logo

Sony julkaisi VAIO E 11 -sarjan AMD:n APU-suorittimilla

Panu Roivas Panu Roivas

Intelin Ultrabook-konseptiin kuuluvia kannettavia on julkistettu viime kuukausien aikana vino pino, mutta AMD:n suunnalta ensimmäiset kannettavat ovat vasta tulossa.

VAIO E-sarjaan kuuluu edullisempia peruskannettavia 14, 15 ja 17 tuuman kokoluokissa, mutta nyt tuotava E 11 on nimensä mukaisesti 11-tuumainen malli, jota markkinoidaan muun muassa opiskelijakannettavana. Suorittimena siinä toimii Brazos 2.0 -alustan kaksiytiminen E2-sarjan suoritin. Näytönohjainpuolesta vastaa saman piirin HD 7340G.

AMD:n Brazos 2.0 ei tuo suurta suorituskykyparannusta mukanaan, vaan jää edelleen kauas Intelin Ultrabookeista löytyvistä vähävirtaisista Ivy Bridge -suorittimista. Brazos 2.0 tuo kuitenkin mukanaan USB 3.0 -tuen matalan hintaluokan koneisiin. Sonyn mukaan E 11 -sarjan kannettavissa pystyy myös lataamaan esimerkiksi älypuhelinta USB-liitännän kautta koneen ollessa pois päältä. Lisäksi kannettavast löytyy HDMI-liitäntä, ja akkukestoksi kerrotaan 6 tuntia.


Sony VAIO E 11 -sarja tulee myyntiin n. 500€ hintalapulla, ja värivaihtoehtoina ovat valkoinen, musta tai pinkki.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.