AfterDawn logo

Blizzard varautuu palvelinruuhkaan ensi viikon Diablo-julkaisussa

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Pitkään odotettu Diablo-sarjan kolmas osa julkaistaan viimein ensi viikon tiistaina ja pelin kehittäjä Blizzard on varautunut jättimäisiin ruuhkiin palvelinten avaushetkellä. Blizzardin mukaan palvelinten kuormaa pyritään tasamaan porrastamalla käyttäjien sisäänpääsyä asettamalla viive pelin sisäänkirjautumiseen.

Pelin voi jo ennakkotilata netin kautta, mutta asennuspaketin voi ladata vasta päivää ennen palvelinten avausta ja pelin voi päivittää uusimpaan 1.0.1-versioon. Koska moni tulee odottamaan palvelinten aukaisua käsi hiirennapilla, Blizzardilla pyritään varmistamaan palvelinten kestokyky estämällä kaikkien käyttäjien samanaikaiset kirjautumisyritykset. "Saatamme joutua säätämään käyttäjien sisäänkirjautumisnopeutta, jotta kaikki käyttäjät pääsevät pelaamaan, joten saatat kokea enimmillään 40 sekunnin mittaista viivettä kirjautumisen yhteydessä", Blizzardilta kerrotaan.

Vaikka samanaikaisten kirjautumisten määrää pyritään kontrolloimaan, Blizzardilla uskotaan osan käyttäjistä kohtaavan ongelmia kirjautumisessa. "Jos kirjautuminen ei onnistu 40 sekunnin jälkeen, peli antaa virheilmoituksen ja kehottaa yrittämään uudelleen". Blizzard lupaa pitää käyttäjät ajantasalla mahdollisten ongelmien ilmetessä. Kaikki ohjeet sujuvaan julkaisuun löytyvät Blizzardin blogista.


Pelin netistä ennakkoon tilanneet pääsevät lataamaan asennuspakettia 22:01 sunnuntai-iltana ja palvelimet aukeavat maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 01:01.

Edit 10.5. 11:55: Kuten kommenteissa mainitaan, pelin varsinaiset asennustiedostot ovat jo ladattavissa Blizzardin sivuilta. Pelaamiseen tarvittava 1.0.1-päivitys kuitenkin saapuu ladattavaksi vasta sunnuntai-iltana. Kiitoksia korjauksista!

7 KOMMENTTIA

JoniS1/7

onneksi puolenkuunpeleissä yö myynti niin saan kannet ja pääsen pelailemaan kun servut aukeaa :)

devilih2/7

Ennakkotilattu 2010... pitäs varmaan tulla maanantaina.

ackalin3/7

Ei sieltä varmaan koko 7 gigan pakettia uudestaan tarvitse ladata vain päivitys paketti. Asennus paketin olen jo ladannut 15.3. joten sen voi ladata heti, kun on maksanut pelin. Asennusta ei voi tehdä ollenkaan ennen julkaisu päivää.

JoniS4/7

Originally posted by ackalin:

Ei sieltä varmaan koko 7 gigan pakettia uudestaan tarvitse ladata vain päivitys paketti. Asennus paketin olen jo ladannut 15.3. joten sen voi ladata heti, kun on maksanut pelin. Asennusta ei voi tehdä ollenkaan ennen julkaisu päivää.

itseasissa ainakin aiemmin blizzu sanonut että tarvitsee ladata kokonaan uusi client.

ackalin5/7

Noh ei sekään haittaa kun vasta viikonloppuna on aikaa pelata vasta kunnolla.

KalikoJak6/7

Originally posted by munkki666:

Originally posted by ackalin:

Ei sieltä varmaan koko 7 gigan pakettia uudestaan tarvitse ladata vain päivitys paketti. Asennus paketin olen jo ladannut 15.3. joten sen voi ladata heti, kun on maksanut pelin. Asennusta ei voi tehdä ollenkaan ennen julkaisu päivää.

itseasissa ainakin aiemmin blizzu sanonut että tarvitsee ladata kokonaan uusi client.

Jos omistit Beta Clientin, sillä ei tee enää mitään ja sinun täytyy ladata retail versio. Sen voi siis ladata jo nyt, vaikka et ole ennakkotilannut sitä tai aiot ostaa tuotteen kaupasta. Kuitenkin 1-päivän patch tulee ladata ennen kuin alotat pelaamisen ja se on ladattavissa sunnuntai-iltana. Pelin asennus onnistuu 14.5.

EDIT: http://us.battle.net/d3/en/blog/5338015
EDIT2: tosta voi jokanen ladata laillisesti omansa: http://eu.media.battle.net.edgesuite.ne...-downloader.exe

ackalin7/7

Otin kommentin pois kun asia tulikin jo tolta KalikoJak

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT