AfterDawn logo

Applen iPad-väite laitettiin puntariin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Laptop Mag laittoi Applen iPad-julkistustilaisuudessa esittämän suorituskykyväitteen koetukselle. Teknologiayhtiön mukaan iPadissä käytettävä A5X-piiri on graafisessa suorituskyvyssä neljä kertaa parempi kuin Nvidian Tegra 3.

Laptop Mag puntaroi väitettä uudella iPadillä sekä Asuksen Transformer Primella. Käytetyt testiohjelmat, GLBenchmark 2.1, Geekbench, Peacekeeper ja Sunspider löytyvät molemmille alustoille (kaksi viimeistä ovat selaintestejä). Lopuksi sivusto teki myös subjektiivisen kuvanlaatuarvion tableteille julkaistuilla peleillä (Shadowgun ja Riptide).

Testien perusteella A5X jaksaa piirtää Tegra 3:een verrattuna sekunnissa kaksinkertaisen määrän ruutuja ja lähes viisinkertaisen määrän tekseleitä (GLBenchmarkin Egypt-testi). Lukumurskauksessa Tegra 3 korjaa potin selvin numeroin (Geekbench; Tegra 3 vs. A5X: 1571 vs. 692). JavaScript-testi Sunspiderin iPad suorittaa 400 millisekuntia nopeammin kuin Tegra 3 (eri selaimet). Peacekeeperissä tulokset ovat lähes samat.


Alla sivuston subjektiivinen pelitesti:

2 KOMMENTTIA

3rd_party1/2

Quote:

Testien perusteella A5X jaksaa piirtää Tegra 3:een verrattuna sekunnissa kaksinkertaisen määrän ruutuja ja lähes viisinkertaisen määrän tekseleitä

Eli siis valitsemalla graafin selitteet riittävän ympäripyöreästi ja olemalla avaamatta väitettä tippaakaan, Apple ei varsinaisesti valehdellut väitteessään.

Harhaanjohtava mainonta on terminä pelkkä vitsi, koska todellisuudessa ihan mitä tahansa saa väittää.

johtaja592/2

Olihan siitä aiemmin arvailua, että testiohjelmana on ollut juklkaisematon iMark2012.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki