AfterDawn logo

AMD demosi Trinityä kolmen näytön voimin

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

AMD esitteli CeBIT-messuilla Tom's Hardwarelle tulevaa Trinity APU-suoritintaan ultrabook-luokan kannettavassa sekä pyötäkoneessa, joka pyöritti Trinityn integroidulla näytönohjaimella kolmen näytön Eyefinity-kokoonpanoa.

Seuraavan sukupolven Trinity APU tulee markkinoille kesällä jos AMD:n puheisiin on tällä kertaa luottamista, ja sama pätee myös tablet-piiri Hondoon sekä päivitettyyn Brazos 2.0 -alustaan. Jälkimmäiset valmistetaan vanhalla 40 nm prosessilla, mutta AMD:n mukaan ensi vuonna kaikki sen uudet tuotteet tulevat 28 nm prosessilla.

Trinity lupaa parhaillaan 39% lisää suorituskykyä PCMark Vantagessa ja jopa 56% lisää 3DMark Vantagessa verrattuna nykyiseen Llanoon. AMD:n mukaan Trinity on optimoitu Windows 8 -käyttöjärjestelmälle ja tarjoaa kevyissä kannettavissa jopa 12 tuntia akkukestoa.

AMD demosi CeBIT-messuilla kahta konetta, jotka ajoivat Dirt 3 -peliä. Molemmissa oli neliytimiset Trinity-suorittimet. Kannettavassa oli 35W piiri, jolla peliä pelattiin 1366x768-resoluutiolla, 4xAA sekä High -asetuksilla. Peli oli sulava, mutta suorituskylukemia ei annettu. Toinen kokoonpano oli työpöytäkone, joka pyöritti peliä kolmella näytöllä Eyefinityssä 5040x1050-resoluutiolla. Yksityiskohtia oli kuitenkin karsittu ja AA ei ollut päällä. Vaikka tuskin kukaan tulee oikeasti pelaamaan Eyefinityllä käyttäen integroitua näytönohjainta, on demo kuitenkin vakuuttava näyte AMD:n integroidun piirin tehokkuudesta pelikäytössä.

3 KOMMENTTIA

AkZuh1/3

Vähä kyllä näytti nykivän pöytäkoneella, heh. Mut hienoa AMDltä!

hannibal_pjv2/3

Yep, niin näytti, mutta niin kai näyttäisi monella muullakin "mopo"-graffapiirillä, jos yrittää pyörittää kolmea monitoria yhtäaikaa!
Kovin hieno saavutus prossaan integroidulta näytönohjaimelta.
Eli vaikka Intel meneekin karkuun CPU puolella, niin näyttäisi siltä että Intelin HD4000 jää vain enemmän jälkeen GPU puolella, vaikka iso parannus oli sekin aikaisempaan verrattuna.
Hyvä, että on vaihtoehtoja edes tässä halvemmassa prossapäässä!
Kyllä tuolla jo ihan auttavasti pelailee, itse asiassa epäilen ehtiikö wanha mallistonsa huippumallini samaan kyytiin. Tosi eipä se edes tue kolmea näyttöä yhtäaikaa.

Raattis3/3

Tietääpähän ainakin, mitä jatkossa kavereiden halpoihin pelikoneisiin suosittelee.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT