AfterDawn logo

Nvidian Kepler-piiri vastaa kolmea GTX 580:tä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Viime vuoden Game Developers Conference -tapahtumassa Epic Games promosi seuraavan sukupolven videopelien grafiikkaa upealla Samaritan-demolla (video alla). Sen sulava toisto vaati yhteensä kolme Nvidian GeForce GTX 580 -ohjainta, mutta tänä vuonna samaa demoa pyöritettiin vain yhdellä Nvidian ohjaimella.

Kyseessä on Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoriin perustuva näytönohjain, joka julkistetaan aivan lähiaikoina. Demossa hyödynnettiin grafiikkajätin mukaan FXAA 3 -reunanpehmennysteknologiaa, joka on MSAA:ta selvästi suorituskyky-ystävällisempi. MSAA:n (x4) ja FXAA:n vertailukuva löytyy täältä.

Uusissa Kepler-grafiikkaprosessoreissa hyödynnetään suorittimistakin tuttua automaattista kellotusta, joka säätää piirin kellotaajuuksia rasitustason mukaan. Huhujen mukaan GeForce GTX 680 -mallissa olisi 96 SM-moduuia, joista löytyy yhteensä 1536 CUDA-ydintä. Muistia on yhteensä kaksi gigatavua, mutta myyntiin pitäisi tulla myös neljän gigatavun GDDR5-muistilla varustettuja malleja.

1 KOMMENTTI

Tnoi1/1

mahtaa olla hintaakin tuollaisella möröllä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki