AfterDawn logo

Kim Dotcom pääsi vapaaksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Megaupload-tiedostonjakopalvelun perustaja Kim Dotcom on päässyt pois vankeudesta. Dotcom joutui pidätetyksi tammikuussa rahanpesu- ja piratismiepäilyjen vuoksi. Oikeusprosessi jatkuu syytteiden osalta myöhemmin. Megaupload oli yksi verkon suurimmista tiedostonjakopalveluista.

Palvelun muut johtajat pääsivät vapaiksi jo aiemmin. Dotcomin elämä on erittäin rajoitettu vapautuksesta huolimatta. Hän ei saa käyttää lainkaan Internetiä, eikä hän saa poistua kotoaan 80 kilometriä kauemmaksi. Poistumisista on tiedotettava viranomaisille hyvissä ajoin. Hänen tilalleen ei saa myöskään laskeutua helikopterilla.

Syyttäjä ei olisi halunnut vapauttaa Dotcomia, koska hän epäili syytetyllä olevan tarpeeksi varoja maasta poistumiseen. Tutkinnan perusteella hänen pankkitilinsä olivat kuitenkin tyhjät. Internet-kieltoa vaadittiin sen takia, että Dotcomin epäiltiin nostavan palvelun uudelleen pystyyn vapautumisen jälkeen. Kieltoa kritisoitiin siitä, että se rajoittaa liian paljon Dotcomin kommunikointimahdollisuuksia.

6 KOMMENTTIA

Guarded1/6

Kim ei saa käyttää interwebsiä... Tarvitaan välikäsi.

Zeitsei2/6

Eli toisin sanoen häneltä on kielletty tietokoneet, kännykät, ipadit, äly-tv:t, tilat joissa näitä laitteita pidetään(koti, laitokset, kirjastot, nettikahvilat) ja ihmiset joilta voi lainata näitä laitteita.

xxwavx1123/6

Hahaa, bännit internetistä! Varmaan jos koittaa jollain laiteella yhdistää niin ilmoitetaan että "You have been banned!"

Ja koska internet on niin välttämäyön nykyään, niin tätä voi verrata siihen että kiellettäisi esim. teiden käyttö.

tonttila4/6

Lainaus:

Poistumisista on tiedotettava viranomaisille hyvissä ajoin.

Ne antaa sille 3310:n heh heh. Ei mennä nettiin :)

yussef5/6

Lainaus:

Hän ei saa käyttää lainkaan Internetiä

Ja millähän keinolla hakkerin netin käyttöä aiotaan etäältä kontrolloida?
Dotcom taitaa tälläkin hetkellä naureskella kiellolle kolaa ryystelleen ja nettiä selaten. ;)

kylli6/6

Eiköhän Kimin kämppään ole asennettu kiljoona(klingonien miljoona) mikkiä ja kameraa väärinkäytöksien seuraamiseksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT