AfterDawn logo

Vauhdittiko houkutteleva musiikkipalvelu Megaupload-ratsiaa?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Megaupload.comin viimeviikkoinen poliisiratsia sai osakseen paljon mediahuomiota. Suomessa tapaus kiinnosti myös siitä syystä, että sivuston perustaja Kim Dotcom on puoliksi suomalainen.

Virallinen selitys tiedostonjakopalvelun ratsiaan oli se, että sitä kautta levitettiin paljon tekijänoikeudenalaista materiaalia ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Sähköpostien perusteella omistajat ovat myös yllyttäneet käyttäjiään piratismiin. Ylläpitäjiä syytettiin lisäksi rahanpesusta.

ArticStartup esittelee sivuillaan vaihtoehtoisen teorian, jonka mukaan samaan Mega-sivustoryppääseen kuuluva Megabox.com saattoi osaltaan vauhdittaa ratsiaa. Viime vuoden lopulla avautunut musiikkipalvelu lupasi artisteille jopa 90 prosentin osuutta tuotosta.


Megaboxin ansiosta artisti saattoi itse myydä omia kappaleitaan ilman ylimääräisiä välikäsiä. Musiikintekijälle annettiin myös mahdollisuus tienata rahaa vaikka levittäisikin kappaletta ilmaiseksi palvelun kautta. Tällainen liiketoimintamalli tunkeutuu pahasti levy-yhtiöiden aluevesille. Kim Dotcomin mukaan ainakin Universal Music Group oli tietoinen kilpailevasta palvelusta.

7 KOMMENTTIA

mcmopo1/7

Juu tuntuu koko homma muutenkin oudolta. En sano että rapesut sun muut olisivat väärin mutta jotenkin tuntuu tämä ajankohta liian "sopivalta". Esim. sinvusto rupesi hyppimään levy-yhtiöiden varpaille ja usan piraattilaki rupesi hieman menemään vastatuuleen. Joten mikäköhän mahtaisi olla paras tapa parantaa lain imagoa? Kyllähän tuo toiminta on tiedetty varmaan jo pitkään mutta miksi toimia vasta nyt?

Jumalaisukki (vahvistamaton)2/7

Just, muistuttaa entistä enemmän mafiaa tuo teosto-organisaatio ympäri maailman.

arcanix3/7

Ei ne niitä sivustoja nykyisellä lainsäädännöllä saa suljettua ilman oikeuden päätöstä, eli on tuota pidemmän aikaa yritetty saada alas. Todisteidenkin kerääminen vie aikansa, tässä tapauksessa todisteiden mukana oli sähköposteja joista näkyi, että ihmisille on maksettu esim. dvd-rippien uploadaamisesta. Tietty kun on rahasta kyse niin on saattanut tuoda hieman vipinää kinttuihin.

horgh4/7

Korruption voima taas nähtiin. Mafia laittoi kilpailijansa kiinni. On aivan uskomatonta, että jollain järjestöllä voi olla tällainen valta. Joku vielä väittää, että sanan "mafia" käyttö ei ole oikeutettua...

syrtek665/7

https://plus.google.com/u/0/11131408935...sts/HQJxDRiwAWq


Lainaus:


"We have a solution called the Megakey that will allow artists to earn income from users who download music for free," Dotcom outlined. "Yes that's right, we will pay artists even for free downloads. The Megakey business model has been tested with over a million users and it works

Joo ei tässä ollut muusta kyse kuin halusta pitää taiteilijoista ja vanhentuneista business malleista. Keinoja ei kaihdeta ja Usa:n hallitus haluaa pitää rahavirroista Usa:n suuntaan kiinni.


Guarded6/7

Tämän takia porukka warettaa.

Bluejack7/7

Kim Dotcomin julkisuus/henkilökuva on kaikkea mitä nykyaika voi parhaillaan edustaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT