AfterDawn logo

Asus vilautti messuilla vain 249 dollarin hintaista Tegra 3 -tablettia

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Nvidia ja Asus esittelivät CES-messuilla uutta myöhemmin julkaistavaa seitsemän tuuman tablettia, jonka Asus aikoo tuoda aikanaan myyntiin 249 dollarin hintaluokassa. Halvasta hinnastaan huolimatta MeMo 370T sisältää lähes samat sisuskalut kuin Asuksen huippuluokan Eee Pad Transformer Prime.

Vaikka hintaa ei olekaan saatu painettua ihan yhtä alas kuin Amazonin Kindle Fire -tabletilla, Asuksen pikkutabletti tulee markkinoille saapuessaan tarjoamaan muille valmistajille melkoisen haasteen hinta/teho-suhteellaan.

Laitteen sisuksista löytyy Nvidian neliytiminen Tegra 3 -järjestelmäpiiri ja seitsemän tuuman näytön resoluutio on 1280x800 pikseliä. Näyttö on lisäksi toteutettu IPS-paneelilla, mikä tarkoittaa parempaa värintoistoa ja erityisesti tableteille tärkeitä laajoja katselukulmia. Muistia on yksi gigatavu ja kameran kenno tallentaa kuvia 8 megapikselin tarkkuudella.

Käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan Androidin uusin versio eli 4.0 Ice Cream Sandwich.Kuva: Techspot

Lehdistötilaisuudessa laitetta esitellyt Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang puhui myös Tegra 3:n mukana tulevasta Direct Touch -tekniikasta, jolla on tarkoitus parantaa kosketusnäytöllisten laitteiden kosketustunnistuksen nopeutta ja sitä kautta tehdä käyttökokemuksesta sulavampi.

Direct Touch jättää kosketuksen tunnistamisessa käytetyn analogi-digitaali-muunnoksen laitteen järjestelmäpiirin vastuulle. Nvidian mukaan Tegra 3 kykenee prosessoimaan kolme kertaa enemmän kosketusnäytteitä sekuntia kohden kuin erillinen tarkoitukseen varattu siru. Lisäksi yhden sirun jättäminen pois laskee myös tuotantokustannuksia ja tehonkulutusta.

(Uutiskuva: Josh Lowensohn/CNET)

7 KOMMENTTIA

samarit11/7

Spekseiltään kuullostaisi sopivalta minulle.tehokas ja nopea.Haluaa tuollaisen :)

Ranvier2/7

Oho oho. Yllättävän alas ollaan saatu painettua hinta spekseihin nähden. Toivottavasti tämä lisää hintakilpailua entisestään tablettien saralla, niin voi ruveta itsekin harkitsemaan tabletin hankintaa.

mcmopo3/7

Mielenkiintoiselta kiinnostaa hintaa nähden. Ainut ongelma mikä tuossa on että en keksi yhtään mitään mihinkä tablettia käyttäisin.

xxwavx1124/7

Originally posted by mcmopo:

Mielenkiintoiselta kiinnostaa hintaa nähden. Ainut ongelma mikä tuossa on että en keksi yhtään mitään mihinkä tablettia käyttäisin.

Sama :)

Bodomed5/7

Noh tota voisi jo miettiä läppärin korvaajaks. :) Saas nährä poijat kui paljon tossa on ilmaa suomen hinnassa!

johtaja596/7

Tabletti on sinällään nerokas keksintö, kun katsoo myyntilukuja, mutta mitä se tekee, jota miniläppäri ei?

myllis7/7

Quote:

Näyttö on lisäksi toteutettu IPS-paneelilla, mikä tarkoittaa parempaa värintoistoa


Ei pidä paikkansa. Asus ei osannut ensimmäisen transformerin IPS-paneelia toimimaan oikein ja se hävisi selkeesti monen kilpailijan näytölle. Eikä IPS missään nimessä takaa muutenkaan hyvää väritoistoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT