AfterDawn logo

FXI Tech esitteli tikkutietokonetta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

FXI Tech on esitellyt uudenlaista USB-muistitikun kokoista tietokonetta, jonka ansiosta melkeinpä minkä tahansa nykyaikaisen näyttöpäätteen saa muunnettua Android- tai Linux-laitteeksi. Tikkutietokoneen ansiosta esimerkiksi tavallisen teräväpiirtotelevision saa päivitettyä älytelevisioksi.

FXI Techin prototyyppilaite tunnetaan tällä hetkellä nimellä Cotton Candy ja siitä löytyy sekä USB- että HDMI-liitännät. ARM Cortex-A9 -suorittimen (1,2 GHz) kaverina on Mali-400MP -grafiikkaprosessori ja gigatavu DRAM-muistia.

Vaikka tietokoneen kanssa on tarkoitus käyttää etupäässä pilvipalveluita, niin microSD-korttipaikan (max. 64 GB) ansiosta tiedostoja voi selailla WLAN-verkon ulkopuolellakin. Oheislaitteita varten Cotton Candyyn on lisätty Bluetooth-tuki.

Cotton Candy valmistunee vasta noin vuoden kuluttua. Alustavien arvioiden mukaan tietokoneen hinta liikkuu noin 200 dollarin tietämillä. Ongelmia saattaa olla kuitenkin luvassa, sillä hiljattain kävi ilmi, että Nvidia on patentoinut vastaavanlaisen laitteen.

2 KOMMENTTIA

ep_1/2

Joo. NVidia oli ennen tätä mutta Raspberry Pi oli vielä ennen NVidiaa. Mihinkäs se täällä THG:ssä aina unohtuu?
http://www.raspberrypi.org/

ArttuH5N12/2

Originally posted by ep_:

Joo. NVidia oli ennen tätä mutta Raspberry Pi oli vielä ennen NVidiaa. Mihinkäs se täällä THG:ssä aina unohtuu?
http://www.raspberrypi.org/

Ei se mihinkään unohdu, kun sinä siitä jatkuvasti muistuttelet :D

Mutta joo, itse nään näissä erittäin paljon potentiaalia. Tuo telkkuidea varsinkin on loistava.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT