AfterDawn logo

Nvidia patentoi USB-muistin kokoisen tietokoneen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
8 kommenttia

Nvidian keväällä jättämän patenttihakemuksen perusteella yhtiöltä voidaan nähdä tulevaisuudessa näytönohjaimien lisäksi USB-muistien kokoisia tietokoneita.

Uuden laiteratkaisun ajatuksena on lyhykäisyydessään pakata Tegra-järjestelmämikropiiri, flash-muisti, keskusmuisti sekä erilaisia liitäntätyyppejä (esim. USB tai HDMI) alle 60 millimetriä pitkään, alle 20 millimetriä leveään ja alle 10 millimetriä paksuun pakettiin. Langattomat tiedonsiirtoratkaisut ovat luonnollisesti myös osa konseptia.

Tietokoneen voisi täten sujauttaa taskuun ja kytkeä missä tahansa näytön tai television perään. Tajunnan räjäyttävään suorituskykyyn se ei ehkä yllä, mutta yhdessä pilvitallennuspalveluiden kanssa se tyydyttää helposti vaatimattomammat tarpeet.


Parasta Nvidian tietokoneessa on kuitenkin edullisuus. Massatuotannossa tuotteen kokonaiskustannukset voivat jäädä selvästi alle 100 dollarin.

8 KOMMENTTIA

ramiselin1/8

Eli vain Nvidia saa tehdä jatkossa pieniä tietokoneita? Raspberry Pin (http://www.raspberrypi.org/) tekijätiimi ei varmaan tykkää tästä uutisesta.

syrtek662/8

tämän takia patenttijärjestelmä tulisi räjäyttää taivaan tuuliin.

ep_3/8

Originally posted by ramiselin:

Eli vain Nvidia saa tehdä jatkossa pieniä tietokoneita? Raspberry Pin (http://www.raspberrypi.org/) tekijätiimi ei varmaan tykkää tästä uutisesta.


Kyllä saavat tehdä. Jos jokin haaste tulee niin nuo Nvidian patentit voidaan käsittääkseni kumota mikäli rasperrybi:n laite rikkoo jotenkin Nvidian näitä patentteja, sillä Rasberrypi oli ennen Nvidiaa ja siitä on todisteita. Empä usko että tästä mitään kummempaa tulee.

ArttuH5N14/8

On kyllä huikea idea. Noita toivoisi näkevän liikenteessä. Turha kanniskella mukana enää usb-tikkua jossa on muutamia omia portable-ohjelmia, kun saman tien käyttää kokonaan omaa konetta. Jota on tietysti erittäin helppo raahata mukana. (Ottamatta nyt kantaa tuohon patenttijuttuun.)

dRD5/8

Vinkeä idea. Tosin, edelleen toivon sitä, että tuohon vastaavaan päästäisiin kännyköiden avulla. Eli heität kännykän kiinni näyttöön, niin käyttöliittymä adaptoituu/muuttuu näppäimistö/hiiri/näyttö-pohjaiseksi FullHD-UI:ksi ; ja taas kun nappaat kännykän irti töllöstä, muuttuu UI kosketusnäyttöpohjaiseksi. Tekniikka ois, käyttikset/UI:t laahaavat vielä jäljessä ja valmistajilta puuttuu ehkä rohkeutta.

Pelemane6/8

Originally posted by dRD:

Vinkeä idea. Tosin, edelleen toivon sitä, että tuohon vastaavaan päästäisiin kännyköiden avulla. Eli heität kännykän kiinni näyttöön, niin käyttöliittymä adaptoituu/muuttuu näppäimistö/hiiri/näyttö-pohjaiseksi FullHD-UI:ksi ; ja taas kun nappaat kännykän irti töllöstä, muuttuu UI kosketusnäyttöpohjaiseksi. Tekniikka ois, käyttikset/UI:t laahaavat vielä jäljessä ja valmistajilta puuttuu ehkä rohkeutta.

Padfone on jo menossa tuohon suuntaan. Jos siihen saa vielä kivasti näppäimistön kiinni kuten Transformerissa ja esim. Ubuntun pyörimään niin se on jo aika pakkohankinta.

edit: niin ja onhan KT Spiderkin tulossa kai toivottavasti joskus.

repino7/8

Kiinostava uutuus.. mulla on pari taskuviritintä. Kun käytän pelkkiä näyttöjä. Ongelma on noiden piuhojen määrä, mutta mikäli laite ottas HDMI.ltä virran, ei tarvittas kun antennikaapeli, kaapelitaloudessa sekin hoituu varmaan langattomasti...

avthein8/8

Patenttien tulee perustua todellisiin konsepteihin eikä haaveiluihin. Siten tikku-koneita saavat valmistaa ne jotka niitä pystyvät (ensimmäisinä) tekemään...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT