AfterDawn logo

Asus julkaisi odotetun Transformer Prime -tabletin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Asus on tänään julkistanut yhtiön menestyksekkäälle Transformer-laitteelle seuraajan: Transformer Primen. Yhtiö on selvästi päättänyt tuoda markkinoille laadukkaan tuotteen ja panostanut Primen ominaisuuksiin kaikilta osin.

Prime koostuu tablet-osasta ja näppäimistöstä. Tabletista tulee saataville joulukuussa 32 ja 64 gigatavun versiot, joiden suositushinnat ovat vastaavasti 499 ja 599 dollaria. Näppäimistön hinnaksi on ilmoitettu 149 dollaria. Android 3.2:lla saapuva tabletti saa Ice Cream Sandwich -päivityksen vielä tämän vuoden aikana.

10-tuumaisen näytön Super IPS+ -paneelin resoluutio on 1280x800. Näyttö on suojattu mekaanista rasitusta kestävällä Gorilla Glass -lasilla ja pinnoitettu hydro-oleofobisella aineella, mikä vähentää näytön likaantumista ja estää sormenjälkiä. Asuksen mukaan katselukulmiltaan 178 astetta ja kirkkaudeltaan (max.) 600 cd/m2 olevan näytön väritoisto on 30 parempi kuin kilpailevilla laitteilla.


Vain 8,3 millimetriä paksuun kuoreen (pelkkä tabletti) on saatu mahdutettua GPS, gyroskooppi, gigatavu RAM-muistia, 1,2 megapikselin etukamera ja automaattitarkenteinen pääkamera, jolla voi kuvata Full HD -tasoista videota (taustavalaistu CMOS-kenno, linssin valovoima f/2.4). Unohtamatta kuitenkaan Nvidian neliytimistä (+ yksi ydin) Tegra 3 -järjestelmäpiiriä, jonka laskentateho Tegra 2:een verrattuna on viisinkertainen.

Tegra 3:n parhaimpiin puoliin kuuluu erinomainen graafinen suorituskyky, mikä mahdollistaa Nvidian mukaan konsolitasoisten pelien pelaamisen tableteilla. Se ei tule kuitenkaan akkukeston kustannuksella, sillä Transformer Primen käyttöaika yhdellä latauksella on 12 tuntia. Näppäimistön ansiosta tähän saa vielä kuusi tuntia lisää.

5 KOMMENTTIA

Teknotuuletin1/5

kai se on sit pakko myydä tää nykyinen pois, vaikka just on ostanut :)

Thor19932/5

Tässä kyllä riittää tehoja jo ihan kivasti ::))
Mitenköhän sais tollasen hankittua :/

johtaja593/5

Kiinnostaisi millaista käyttöä tuo 12h on ja mikä on akunkesto todellisuudessa, esim. pelatessa / videotoistossa / navigoidessa / surffaillessa etc.
Sisältääkö tuo näppäimistö akun?
Tekniset tiedot on kyllä vakuuttavat. Voisin ostaa, jos keksisin tuollaiselle käyttöä.

teppoI4/5

Originally posted by johtaja59:

Kiinnostaisi millaista käyttöä tuo 12h on ja mikä on akunkesto todellisuudessa, esim. pelatessa / videotoistossa / navigoidessa / surffaillessa etc.
Sisältääkö tuo näppäimistö akun?
Tekniset tiedot on kyllä vakuuttavat. Voisin ostaa, jos keksisin tuollaiselle käyttöä.

Tuo 12 tuntia on Nvidian mukaan 1080p-videota toistettaessa.

http://www.hardware.fi/uutiset/artikkel...-mobiilialustaa

Humppadee5/5

"Taustavalaistu CMOS-kenno" on valitettavan yleisesti käytetty ja harhaanjohtava termi. Kannattaisi käyttää ennemmin vaikka termiä "taustavalotettu", joka kuvaa huomattavasti paremmin mistä on kyse (vrt. Backlit vs. Back illuminated)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki