AfterDawn logo

Apple hylkäsi Samsungin sovintoesityksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Apple on hylännyt Samsungin Australiassa esittämän sovintoesityksen, jolla korealaisvalmistaja yritti saada valmistamansa Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneen myyntiin saarivaltiossa.

Samsung ja Apple riitelevät patenteista ympäri maailmaa, muiden muassa Australiassa, jossa Samsungin taulutietokoneen julkaisua on venytetty toistuvasti. Apple kertoi tarkoituksenaan olevan laitteen julkaisun estäminen Australiassa. Tabletin myynti on kielletty myös Saksassa.


Sovintotarjouksen yksityiskohtia ei haluttu kertoa julkisuudelle, mutta sen sanottiin hyödyttävän molempia osapuolia. Jos Apple olisi tyytynyt ehtoihin, niin Samsung olisi saanut tuotua tablettinsa tärkeille joulumarkkinoille.

Samsungin asianajaja on tulkinnut hylkäyspäätöksen niin, ettei sovintoa yritysten välillä voida enää saavuttaa. Ellei sovintoa saada lokakuussa aikaiseksi, niin Samsung ei aio pitää asian kanssa enää kiirettä.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Veriseksi on kilpailu mennyt. Mutta tuskin Applella olisi edes ollut mitään järkevää syytä sopimiseen, kun asetelma vaikuttaa niin hyvältä.

ep_2/3

Toisaalta omena on vaarassa itsekkin joutua häviäjäksi kun on Samsungkin muutaman varteenotettavan haasteen Applea vastaan nostanut. Samsungin suunnitelma olisi voinut koitua molempien voitoksi. Nyt taitavat molemmat jäädä häviäjiksi kun toistensa laitteiden myynnin yrittävät estää.

Kuluttajathan tästä viimekädessä häviävät. Ei ole valikoimaa ja kun ei ole kilpailijoita niin hintakin pysyy korkeana. Tietenkin hintahan on aina korkea kun omenasta puhutaan kun sen omenan kuva maksaa sen muutaman satkun.

ArttuH5N13/3

Originally posted by ep_:

Toisaalta omena on vaarassa itsekkin joutua häviäjäksi kun on Samsungkin muutaman varteenotettavan haasteen Applea vastaan nostanut. Samsungin suunnitelma olisi voinut koitua molempien voitoksi. Nyt taitavat molemmat jäädä häviäjiksi kun toistensa laitteiden myynnin yrittävät estää.

Kuluttajathan tästä viimekädessä häviävät. Ei ole valikoimaa ja kun ei ole kilpailijoita niin hintakin pysyy korkeana. Tietenkin hintahan on aina korkea kun omenasta puhutaan kun sen omenan kuva maksaa sen muutaman satkun.

Ja epäilemättä siirtävät oikeuskulut kuluttajien niskaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT