AfterDawn logo

Oikeus kumosi Galaxy Tab 10.1:n myyntikiellon Saksan ulkopuolella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Düsseldorfilainen käräjäoikeus kielsi viime viikolla Samsungia tuomasta maahan tai markkinoimasta sen uusinta Galaxy Tab 10.1 -taulutietokonetta. Päätöstä perusteltiin sillä, että laite loukkaa Applen patentteja ja muistuttaa liiaksi iPad 2:sta.

Oikeuden alkuperäinen päätös koski koko EU:ta (Alankomaita lukuun ottamatta). Harkittuaan tuomiotaan tarkemmin, oikeus päätti kumota asettamansa kiellon Saksan ulkopuolisista EU-maista. Käräjäoikeuden mukaan se arvioi tuomiovaltansa uudelleen ja katsoi, ettei sen valtuudet riitä koko EU:n talousaluetta koskevien päätösten antamiseen. Ainoastaan Samsung GmbH on velvoitettu noudattamaan kieltoa 250.000 euron sakon uhalla.


Koska alkuperäinenkin päätös koski ainoastaan Samsungia, niin jälleenmyyjät ovat voineet myydä jo täytettyjä varastojaan EU:ssa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Applen kannalta uusin käänne on tietysti ikävä, sillä jos se haluaa torpata tabletin myynnin koko EU:ssa, niin ilmeisesti sen pitää valittaa samasta asiasta jokaisen EU-maan oikeuslaitokseen erikseen.

4 KOMMENTTIA

PatrikSelin1/4

http://blog.androidsuomi.fi/2011/08/samsung-galaxy-tab-10-1n-myyntikielto-peruttiin/

"Asiaan on todennäköisesti vaikuttanut webwereld.nl -sivuston paljastus, että Applen toimittama todistusaineisto on saanut Applen toimesta Photoshop-käsittelyä. Applen oikeusryhmän graafikot ovat näperelleet todistusaineistoksi kovin kummallisen iTab Frankenstein hirviön, jonka kuvasuhde on muutettu tahallisesti lähemmäksi iPadia. Myös Samsungin logo on saanut kyytiä, jotta laitteen reunukset näyttäisivät enemmän Applen laitteelta ja tuomari ei kiinnittäisi huomiota turhiin yksityiskohtiin. Apple myös toimitti laitteista kuvat niin, että ipad oli kotiruudullaan, mutta Tab oli kuvattu ohjelma-valikossa jotta yhdennäköisyyttä saataisiin vieläkin enemmän. Onneksi Saksassa oltiin hereillä ja EU ei antanut lahjaksi Applelle monopolia ja samalla järjetöntä “patenttia” suorakaiteen muotoisiin laitteisiin."

RekookeR2/4

"Käräjäoikeuden mukaan se arvioi tuomiovaltansa uudelleen ja katsoi, ettei sen valtuudet riitä koko EU:n talousaluetta koskevien päätösten antamiseen"

Tarkka huomio.

Eikö noi kaikki nykyään muistuta toisiaan, ainakin puhelimet on jokainen toistensa näköiskopioita

Anestic3/4

Näinpä. Ees joku roti. Pitäisi kyllä tosin ottaa uusintakäsittelyyn noiden harhaanjohtavien oletettavasti todisteiden varjossa, ja varmasti otetaankin.

Thor19934/4

Tulikin ihmeteltyä että millä järjellä tämmönen porukka päättää meijänkin asiat, kun näyttää älykkyyttä löytyvän vähemmän, kun Suomen kultatytöltä aka. Tuksulta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT