AfterDawn logo

GlobalFoundriesin huonot saannot laskivat AMD:n tulosennustetta

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD on ilmoittanut, että yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulos jää odotettua pienemmäksi. Aiemman ennusteen mukaan yhtiön liikevaihdon piti kasvaa 10 prosentin verran edelliseen neljännekseen verrattuna, mutta nyt AMD odottaa kasvun jäävän neljään - kuuteen prosenttiin.

Syyksi odotettua heikommalle kasvulle AMD kertoo yhteistyökumppaninsa GlobalFoundriesin ongelmat 32nm tuotantoprosessinsa kanssa. GlobalFoundries valmistaa AMD:n alkukesästä lanseeraamat Llano-sirut, mutta tuotannon käynnistys ei ole sujunut suunnitelmien mukaan ja saannot ovat olleet odotettua heikommat. GlobalFoundriesin tuotanto-ongelmien vuoksi AMD ei ole kyennyt vastaaman kaikkeen kysyntään.

Lisäksi samat ongelmat ovat vaikuttaneet myös yhtiön vanhempaan 45nm tuotantoprosessiin, mikä on aiheuttanut lisää toimitusvaikeuksia.

1 KOMMENTTI

johtaja591/1

"Pakkohan tähän joku syyllinen on löytää"

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki