AfterDawn logo

Oikeus esti Galaxy Tab 10.1:n myynnin Euroopassa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
20 kommenttia

Düsseldorfilainen oikeusistuin on estänyt Samsungin Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneen myynnin Euroopassa.

Oikeusistuimen päätös koskee kaikkia EU:hun kuuluvia maita, Alankomaita lukuun ottamatta. The Telegraphin uutisen mukaan Samsung on rikkonut Applen patenttia, mutta lisäksi se on syyllistynyt iPad 2:n ulkonäön kopiointiin. Parivaljakko on pitkin tätä vuotta vääntäneet kättä puhelimien ja tablettien design-kopioinnista. Mittelöinti on saanut osakseen myös humoristisia sivujuonteita.

Seitsemän tuuman Galaxy Tab näyttäisi läpäisevän kopiointisyytökset, mutta näytön venyttäminen samaan kokoluokkaan iPad 2:n kanssa on jo liikaa Applelle ja oikeusistuimelle.


Oikeuden päätös on haudan vakava asia korealaisvalmistajan kannalta, jonka viime viikolla Britanniassa lanseeratun tuotteen myynti loppuu heti alkuunsa. Brittiläisten jälleenmyyjien mukaan Galaxy Tab 10.1 kysyntä on ollut vilkkainta heti iPad 2:n jälkeen. Samsung todennäköisesti valittaa päätöksestä eteenpäin, mutta rumbaan kuluu useita viikkoja.

Aiemmin Samsung päätti lykätä laitteen julkaisua Australiassa, koska Apple on jättänyt paikalliseen oikeusistuimeen vanstaavanlaisen haasteen kuin Saksassa.

20 KOMMENTTIA

Cacceli1/20

-

Aapeli942/20

Ei jumalauta ihan oikeesti. Montakohan rahaa Omenasedät ovat saaneet tästä ilosta maksaa?

Kiedis3/20

No mitä helv..? Ihan sama kopioiko omenalaumaa, mä haluan omani jo vauhdilla. Melkonen takaisku kyllä, valitettavasti. Pienempikokoista en osta, odotellaan sitte tän keissin ratkeamista.

jopsuli4/20

Mikä lie Hollannin lainsäädännössä sitten toisin?

Grabacr5/20

Joutunee tilaamaan sitten suoraan koreasta.

teppoI6/20

Originally posted by jopsuli:

Mikä lie Hollannin lainsäädännössä sitten toisin?

Hollannin kilpailulainsäädäntö poikkeaa saksalaisesta, minkä vuoksi päätös ei koska alankomaalaisia. Applella on kuitenkin kanne vetämässä sielläkin.

uskovainen (vahvistamaton)7/20

Kaikki 10.1 tuuman näytöt pitäs kieltää koska ne on kopioitu iPadista.

Tnoi8/20

Naurettavaa paskaa. Voisivat ihmiset avata silmänsä ja tajuta kuinka mätä pökäle omena oikeasti on.

ep_9/20

Mitä muuta tabletti voi olla kuin tasainen suorakulmion muotoinen levy? Miten Apple voitti tämän jutun? Appleihin en koske enää edes pitkällä tikulla! Toivottavasti samppa löytää jotain jolla vastata Applelle. Kuluttajallehan tämä vain koituu tappioksi. Ei ole varteenotettavaa kilpailijaa iPadille. Pitää ootella sitä HTC puccinia jos siitä olis johonkin.

xxwavx11210/20

"Vääryys esti Galaxy Tab 10.1:n myynnin Euroopassa"

xxwavx11211/20

Tuli sitte tuplasti, kiva.

Quiote12/20

Huvittavaa miten Apple itse tuli matkapuhelinmarkkinoille ja nyt lähti itse nostamaan tablettien uutta tulemista - eikä kestä sitä että kilpailijat tulevat samoille markkinoille kilpailukykyisillä laitteilla. Totuushan on se, että Apple on nyt tehnyt voitavansa ja kykenee kilpailemaan muiden kanssa vain haastamalla niitä oikeuteen. Ken leikkiin ryhtyy..

bloc13/20

Originally posted by Quiote:

Totuushan on se, että Apple on nyt tehnyt voitavansa ja kykenee kilpailemaan muiden kanssa vain haastamalla niitä oikeuteen. Ken leikkiin ryhtyy..

Tuo ei ole totuus, vaan mielipiteesi. Itse näen asian niin, että muut eivät pärjää markkinoilla muuten, kuin kopioimalla.

Suoraan kopioidut tuotteet puhumattakaan patenttien rikkomisesta kuuluukin kieltää. Helppohan se on uusia tuotteita tehdä, kun suoraan kopioi jostain valmiista. Siitä patenteissa lienee muutenkin kyse. Yksityiskohdista en tiedä, mutta ei tiedä kukaan muukaan täällä.

Kyllä. Omistan iPadin. Tuote on ollut positiivinen yllätys. Se vaan toimii, eikä tarvi mitään säätämistä.

Nalise14/20

Nyt pojat opettelemaan objective c:tä, tulee rahaa euroopasta kun apple kaataa muut tabletit!!!

kirkanen15/20

Ei ole todellista! Eihän tabletteja voi oikein tehdä muunkaan laisiksi. Apple tippui tällä vedolla M$:n tasolle ja on nyt mun mustalla listalla. Patentit pitäisi olla tarkoitettu joillekin pienille yrityksille, jotka yrittävät kehittää joitain uutta ja saadakseen suojaa menestymiselleen. Tuollaiset suuret yritykset ovat saaneet yleensä ideansa muualta ja sitten patentoivat sen omiin nimiinsä. Sillä on sitten helppo riistää muita oikeudenkäynneillä. Mihin on kadonnut tervemielinen kilpailuhenki? Toivottavasti Apple pilaa menestyksensä, koska sitä se yritys ei ansaitse. Toivon, että maailma vapautuisi tuollaisesta ahdasmielisestä toiminnasta. Samsung saa sympatiani ja yhden uskollisen asiakkaan lisää.

aj8416/20

Niin siis täälläkö jaetaan sympatiaa korealaisille ideavarkaille ihan olan takaa !? Jumalauta mitä uunoja :D Samaan syssyyn saisivat kieltää kaikki galaxy s sarjan halpakopio puhelimet. Jos yhdennäköisyyttä ei huomaa, kannattaa tarkastuttaa näkönsä. Tai puhdistaa niitä sumsang fanboy linssejä ! Heillä olisi ollut mahdollisuus tehdä vaikka perseen mallinen tabletti mutta kun ei, piti kopioida jo myyväksi/tyylikkääksi todettua konseptia !? Kohta varmaan julkaisevat jonku iOS Touchwizchtch käyttöjärjestelmän.. Nää on varmaan näitä jotka fanittaa myös kiinalaisia autoja, täysin esikuviensa näköisiä mutta kasattu halvimmasta ryönästä mitä löytyy :/

kirkanen17/20

Originally posted by aj84:

Niin siis täälläkö jaetaan sympatiaa korealaisille ideavarkaille ihan olan takaa !? Jumalauta mitä uunoja :D Samaan syssyyn saisivat kieltää kaikki galaxy s sarjan halpakopio puhelimet. Jos yhdennäköisyyttä ei huomaa, kannattaa tarkastuttaa näkönsä. Tai puhdistaa niitä sumsang fanboy linssejä ! Heillä olisi ollut mahdollisuus tehdä vaikka perseen mallinen tabletti mutta kun ei, piti kopioida jo myyväksi/tyylikkääksi todettua konseptia !? Kohta varmaan julkaisevat jonku iOS Touchwizchtch käyttöjärjestelmän.. Nää on varmaan näitä jotka fanittaa myös kiinalaisia autoja, täysin esikuviensa näköisiä mutta kasattu halvimmasta ryönästä mitä löytyy :/

Kaikki menestyvien yrityksien taustalla on ideavarkauksia. Apple on snobien tavaramerkki ja itse pidän enemmän matalan hintaluokan tuotteista, jossa haetaan parasta hinta/laatu suhdetta. En luokittele itseäni Samsung fanboyksi, mutta olen kovasti siirtymässä siihen leiriin ja ehdottomasti olen Linux fanboy. Luuletko, että perseen mallinen tabletti :-D menisi kaupaksi? Ei menisi... Mitä sillä väliä on kuka kopioi ketä? Tärkeintä on se mitä "konepellin alta" löytyy. Applelta saa tunnetusti "hyvää" laatua, mutta korkea hinta pilaa sen hienouden. Jokaisella on vapaus mielipiteeseensä ja valintoihinsa, mutta en vain pidä Applen toimintatavasta. Tuskin Applekaan on keksinyt täysin itse koko tablettia vaan valtaosin kopioinut asioita muualta. Pikemminkin se on koonnut toimivan paketin hyvistä huomatuista komponenteista ja osista.

aj8418/20

Originally posted by kirkanen:

Originally posted by aj84:

Niin siis täälläkö jaetaan sympatiaa korealaisille ideavarkaille ihan olan takaa !? Jumalauta mitä uunoja :D Samaan syssyyn saisivat kieltää kaikki galaxy s sarjan halpakopio puhelimet. Jos yhdennäköisyyttä ei huomaa, kannattaa tarkastuttaa näkönsä. Tai puhdistaa niitä sumsang fanboy linssejä ! Heillä olisi ollut mahdollisuus tehdä vaikka perseen mallinen tabletti mutta kun ei, piti kopioida jo myyväksi/tyylikkääksi todettua konseptia !? Kohta varmaan julkaisevat jonku iOS Touchwizchtch käyttöjärjestelmän.. Nää on varmaan näitä jotka fanittaa myös kiinalaisia autoja, täysin esikuviensa näköisiä mutta kasattu halvimmasta ryönästä mitä löytyy :/

Kaikki menestyvien yrityksien taustalla on ideavarkauksia. Apple on snobien tavaramerkki ja itse pidän enemmän matalan hintaluokan tuotteista, jossa haetaan parasta hinta/laatu suhdetta. En luokittele itseäni Samsung fanboyksi, mutta olen kovasti siirtymässä siihen leiriin ja ehdottomasti olen Linux fanboy. Luuletko, että perseen mallinen tabletti :-D menisi kaupaksi? Ei menisi... Mitä sillä väliä on kuka kopioi ketä? Tärkeintä on se mitä "konepellin alta" löytyy. Applelta saa tunnetusti "hyvää" laatua, mutta korkea hinta pilaa sen hienouden. Jokaisella on vapaus mielipiteeseensä ja valintoihinsa, mutta en vain pidä Applen toimintatavasta. Tuskin Applekaan on keksinyt täysin itse koko tablettia vaan valtaosin kopioinut asioita muualta. Pikemminkin se on koonnut toimivan paketin hyvistä huomatuista komponenteista ja osista.

Oho, tännehän on eksynyt sivistyneitä ihmisiä !? Tämähän on aivan käsittämätöntä ja ennennäkemätöntä :) Odotin lähinnä tolokutonta shitstormia kaikkien fanipoikien toimesta :D Noh, nyt tämäkin ihme on nähty.

Joo kyllä toimintatavat itse kullakin ovat mitä ovat, mutta erityisen paljon närkästyttää se että kun joku esim.Apple kehittää myyvän/toimivan konseptin niin tulee joku esim.Samsung ja käyttää sitä häikäilemättömästi omiin tuotteisiinsa melkein siltään !? Se vain on niin selkärangatonta toimintaa että oikein syjettää. Valinnan varaa heillä kuitenkin oli, sitä ei voi kukaan kieltää. Apple vain kerkesi ensin, se on voi voi kilpailijoille :/

ep_19/20

Itse ihmettelen että minkä muun muotoinen tabletti voi olla kuin suorakulmio jonka reunoja on voitu pyöristää. Periaatteessa applekin on kopioinut aiempia puhelinvalmistajia kun on tehyt suorakulmion muotoisen puhelimen. Tämä nyt on vain karkea esimerkki. Ok galaxy tab on ehkä vähän ipadin muotoinen mutta mielestäni melko erilainen laite silti ulkoisestikkin.

Applen tuotteiden käyttäjät eivät varmaan ole ajatelleet että tuo voi vaikuttaa iPadin hintaan. Kun markkinoilla ei ole tosissaan kilpailevaa laitetta niin silloin omena voi kiskoa kovempia hintoja omasta iPadistaan (en tarkoita että hinta nousee vaan että se ei kilpailun takia laske). Mielestäni galaxy tab:n kymppituumanen versio olisi ollut ensimmäinen kunnon haastaja iPadille.

MyIxnVzxW (vahvistamaton)20/20

mmmm juu kylle4 bbc:n sivuilla oli juutta jos jonkinlaista mutta nopeasti kun sen lukaisin le4pi niin ihankun siine4 olisi sanottu ette4 meselle4 pystyy lokakuun je4lkeen puhumaan vaan buddy-listalla olevien kanssa eike4 satunnaisten henkilf6iden. niinhe4n te4sse4 ollaan vuosikausia tehty.. kaiken lise4ksi muistan sen pe4ive4n kuin eilisen muutama vuosi talaperin kun samalla idealla varustettu maili saavutti minutkin ja koko lukio kuohui. eipe4 silloinkaan mese sulkeutunut ja nyt sitten sain taas samalta tyypilte4 te4me4n mailin. en ole mitenke4e4n ve4lkymme4ste4 pe4e4ste4 ne4isse4 asioissa mutta jopa mine4 tajuan ette4 ei se mese mihinke4e4n sulkeudu,oisi msn sivuilla ehke4 joku ilmoitus siite4 lol.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT