AfterDawn logo

Nvidia demosi Kal-Eliä lisää Computexissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Nvidia on esitellyt uuden sukupolven Tegra-mobiilialustaansa Computex-messuilla. Toistaiseksi Kal-El-koodinimellä tunnettava alusta näyttäisi pyörittävän mukavasti PC-pelejäkin.

Virallinen esittelytilaisuuden piti Nvidian vanhempi markkinointipäällikkö Sridhar Ramasamy. Aluksi hän esitteli Kal-Elillä graafisesti vaatimatonta ajopeliä, jonka tarkoituksena oli kuitenkin esitellä Android 3.1 -käyttöjärjestelmän uutta peliohjaintukea, jonka ansiosta taulutietokonetta voi ohjailla sormien ja kääntelyn sijaan vaikkapa Wiin ohjaimella. Ramasamy totesi myös, että Kal-Elin tuki yltää 2560x1600-resoluutioon saakka.

Tätä seurasi joukko pelidemoja, joissa tuotiin esiin alustan neljän prosessoriytimen laskentavoima. Messuyleisölle näytettiin myös Lost Planet 2 -pelistä tehtyä OpenGL-demoa. Myös Shadowgun-peli pyöri hyvin näyttävillä grafiikoilla. Pitää muistaa, että Kal-El on vielä keskeneräinen tuote, ja lopullinen tuote on Nvidian lupausten mukaan 24–30 prosenttia nopeampi.

Alla olevalla videolla Nvidian esittelijä toteaa, että ensimmäiset Kal-El-pohjaiset laitteet tulevat myyntiin vielä tämän vuoden aikana.(Kuva: VR-Zone)

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Ohoh. Vielä tänä vuonna. Vois melkeimpä ootella tollasta, kun rahalle olis muutaki käyttöö, kun tabletin osto. Onhan toi aika ylivoimasen tehokas nykysiin syteemeihi nähen.
Tällasella korvaa jo pleikkarin pikkuhiljaa, kun HDMI:llä lyö telkkarii, langaton ohjain kiinni ja pelit päälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki