AfterDawn logo

Nvidia: Kal El tuo fysiikkamallinnuksen tableteihin ja älypuhelimiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Alkuvaikeuksien jälkeen Nvidian Tegra-alusta on onnistunut valloittamaan mobiilimarkkinoita yllättävän hyvin. Kuten jo tiedossa on ollut, niin Nvidia päivittää mobiilialustaansa vielä tämän vuoden puolella Tegra 3:een eli Kal Eliin, jonka ominaisuuksia grafiikkajätti esittelee tuoreella YouTube-videolla.

Videolla Nvidia hehkuttaa neliytimisen Kal Elin ylivertaista suorituskykyä verrattuna kaksiytimisiin mobiilialustoihin Glowball-nimisen pelin avulla. Nvidian tärkein viesti on se, kuinka Kal Elin avulla älypuhelimiin ja tableteihin on mahdollista rakentaa aiempaa näyttävämpiä pelejä PC-maailmasta tutuilla tekniikoilla. Kal Elin suorituskyky mahdollistaa esimerkiksi erinomaisesti dynaamisen valaistuksen ja fysiikkamallinnuksen käytön mobiilipeleissä.

Nvidian edustaja haluaa vielä lopuksi huomauttaa, että videolla nähty demo on suoritettu esivalmistusvaiheessa olevalla sirulla. Lopullisen tuotteen uskotaan olevan vielä noin 24–30 prosenttia nopeampi.

2 KOMMENTTIA

Tomppa121/2

Tuo pelle on pelottava.

Muuten täytyy sanoa, että aika hienoa grafiikkaa. Mitenhän noiden kanssa käy, kun muilla valmistajilla ei taida olla vastaavan tasoisia grafiikkapiirejä. Kuinka järkevää on kehittää peliä vain yhden valmistajan piireille?

Thor19932/2

Onkohan Samsungilla kehitteillä mitään vastaava, kun Exynos ja Tegra on melkein identtisiä..
Onhan toi ihan loistavaa, että saadaan paljon tehoo pieneen kokoon. Tässä alkaakin tehoja oleen jo todella hyvin ja kun huomioidaa 30% tehojen nousu uudemmissa steppingeissä voi tulla kyllä aikamoisia pelejä tableteille ja puhelimille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki