AfterDawn logo

PSN:n pitkään jatkunut käyttökatko sai huhut liikkeelle

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Jo kuudetta päivää jatkuva PlayStation Network -palvelun käyttökatko ja Sonyn niukka tiedotus on saanut aikaan erilaisia spekulaatioita katkon todellisesta syystä. Sony on tiedottanut aiemmin, että syynä verkkopalvelun alasajoon oli ulkopuolinen tunkeutuminen, mutta yhtiö ei ole kertonut mitkä palvelun osat olivat kohteena.

Tunkeutumisesta kerrottuaan Sony on ilmotanut virallisia kanavia pitkin, että yhtiö työskentelee parhaillaan koko PSN-palvelun uudelleenrakentamisen kanssa varmistaakseen paremman tietoturvan jatkossa. Eilen Twitteriin lähetetyn viestin mukaan työ on kesken ja urakan valmistumisen ajankohtaa ei voida varmistaa.

PlayStation Universe -sivusto väittää kuulleensa Sonya lähellä olevasta lähteestä, että palveluun kohdistuneet hyökkäykset olisivat vakavampia kuin mitä yhtiö on antanut ymmärtää. Lähteen mukaan hyökkäyksessä käytettiin LOIC-sovellusta, jolla palvelu saatiin kaatumaan. Hyökkäykset kohdistuivat myös Sonyn palvelimiin, joilla säilytetään käyttäjätilien tietoja. PSU kertoo lisäksi, että PSN:n ylläpitäjien käyttäjätilit onnistuttiin murtamaan.


Toisen vahvistamattoman väitteen mukaan syynä ei olisi DDoS-hyökkäys, vaan PlayStation 3 -konsolille kehitetty Rebug-niminen muokattu käyttöjärjestelmätiedosto. Väitteen mukaan Rebugin välityspalvelimien asetuksia muokkaamalla PSN on mahdollista saada luulemaan mitä tahansa konsolia pelitestaajien ja kehittäjien käyttämäksi Debug-malliksi. Debug-mallia käyttämällä voisi väitteiden mukaan väärentää luottokortin numeron, joka puolestaan mahdollistaisi PlayStation Store -kaupan tuotteiden latauksen ilmaiseksi.

Todellisesta syystä riippumatta Sonyn tiedotus asian suhteen on ollut hyvin vähäistä. Nettipalstoilla on oltu huolissaan esimerkiksi käyttäjien luottokorttitietojen joutumisesta mahdollisesti vääriin käsiin. Uusimmat tilannepäivitykset voi tarkista Sony:n Twitter-tililtä.

1 KOMMENTTI

aYHpRWFlOeyMDgcvt (vahvistamaton)1/1

ThatÂ’s not just logic. ThatÂ’s rlealy sensible.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT