AfterDawn logo

Sony: PSN-ongelmat ovat tunkeutujien syytä

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

Useita päiviä kestäneet ongelmat Sonyn PlayStation Network -palvelun kanssa ovat aiheuttaneet monille pelaajille hampaiden kiristelyä, ja tänään Sony kertoi vihdoin lisää tietoja ongelmien aiheuttajasta. Virallisen tiedon mukaan PSN-verkkopalvelu ja Qriocity ajettiin alas tunkeutujien takia.

Tunkeutumiseen liittyvien tietoturva-asioiden ja erinäisten selvitysten takia Sony päätti ajaa PSN- ja Qriocity-palvelut alas keskiviikkona. Nähtävästi ongelmien löytäminen ja korjaaminen on kuitenkin vienyt odotettua kauemmin aikaa, sillä alun perin palvelut piti palauttaa linjoille parissa päivässä.

Valitettavasti Sony ei vielä kertonut kuka palveluihin oli mahdollisesti tunkeutunut. Spekulaatioiden mukaan tunkeutumisen taustalla voisi olla Anonymous-ryhmä tai yksittäinen ryhmän jäsen. Ryhmän tiedotteen mukaan mitään yhteistä iskua Sonyn verkkopalvelua vastaan ei ole tehty, ja ongelmista syytetään Sonyn palvelimia.


Juhlapyhien takia ongelmien korjaaminen voi viivästyä, joten PSN-verkkopalvelu saattaa palata täysin toimintakuntoisena linjoille vasta ensi viikolla. Tilanteen kehittymistä voi seurata esim. Sonyn Twitter-tilin kautta.

5 KOMMENTTIA

Thor19931/5

Saispa ne ny ton kuntoo, kun just uuden WLAN boksin sai hankittua et toimis netti paremmin tuolla ja sit ei pääsekkää pelaa :s

harryy2/5

Valitettava tilanne meidän pelaajien kannalta. Itselleni Sony on yksi suuri yhtiö suuressa meressä ja en jaksa olla mitää mieltä sen toiminnasta. Olisi hienoa vain päästä pelaamaan verkossa jo tovin odottelun jälkeen. Joku jaksaa kannustaa näitä uskomattoman tyhmiä "hakkereita", joiden mielestä palvelun käyttäjien on oikein olla kärsivä osapuoli.

Koittakaahan insinöörit keksiä pyttyyn verkkoa.

jere753/5

Sony.

mjk4/5

Heh, hyvä syyttää muita...piratteja :p:p...sattaa kyllä olla muittenkin tekosia, mutta epäilen kyllä kun kyseessä on sony.

MaveZ5/5

Olihan Sonyn "home" poissa pelistä ainakin kuukauden taannoin, eikä mitään virallista syytä kerrottu että miksi.

Ehkä ne ei vaan osaa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT