AfterDawn logo

EU: Ihmisillä oltava oikeus tulla unohdetuksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

EU:n oikeusasioiden komissaari Vivian Redingin mukaan ihmisillä on oikeus tulla unohdetuksi Internetissä. Tällä hän viittaa valmisteilla olevaan lakiin, jonka on tarkoitus taata EU:n alueella eläville ihmisille oikeus poistaa verkosta heidän lisäämää tietoa lopullisesti.

Reding on ollut tuohtunut sosiaaliselle medialle, minkä tietoturvan hän näkee erittäin heikoksi. Komissaari on yrittänyt jonkin aikaa saada sosiaalista mediaa uudistamaan niiden toimintamalleja niin, että ne huomioisivat ihmisten yksityisyyden paremmin. Hän on ollut uudistuksiin, etenkin Facebookin kohdalla, pettynyt ja on siksi alkanut hoitaa asiaa kuntoon lakimuutoksen kautta. Redingin mukaan ihmisille tulee taata oikeus, ei vain mahdollisuus, hallita täysin heihin liittyvää tietoa ja sen käyttöä. Hän painottaa erityisesti sitä, että käyttäjillä on oltava oikeus poistaa lisättyä materiaalia jälkikäteen ja estää heihin liittyvän aineiston käytön muihin tarkoituksiin.


Jos lakimuutos tulee voimaan, niin sen ansiosta käyttäjä voi haastaa verkkosivuston oikeuteen mikäli hänen tietojaan ei ole poistettu palvelusta vaikka hän on sitä pyytänyt. Verkkosivustot pelkäävät, että lakimuutos vähentää mainostajien mielenkiintoa.

5 KOMMENTTIA

Tnoi1/5

Näinhän se pitäisi mennäkkin. Hyvä että EU jaksaa pistää hanttiin tälle jenkkilän pelleilylle.

kane_k2/5

kyynel herkkä pitkin poskeani vierii mahdollisen mainostajien mielenkiinnon hiipumisen vuoksi

snaketus3/5

Ei huolta, mut ainakin on unohdettu jo.

wntoosa4/5

Hyvä EU!

Asentaja123 (vahvistamaton)5/5

Kuinkahan tämäkin sitten on käytännössä valvottavissa, minä kysyn vaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT