AfterDawn logo

Project Denverin prosessoriydin kuvissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nvidia on esitellyt ensimmäistä kertaa julkisesti kuvaa (die shot) yhtiön kehittämästä Project Denver -prosessoriytimestä. Prosessorilla on vielä edessään ainakin puolentoista vuoden kehitystyö, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kuvasta ei kannata tehdä.

Nvidian toimitusjohtaja esitteli ARM-arkkitehtuuriin perutuvan prosessorin kuvaa yhtiön pitämillä analyytikkopäivillä. Mielenkiintoinen seikka kuvassa on se, että L1-välimuistille näyttäisi olevan erittäin suuri. Lisäksi Project Denver -prosessoriytimet voidaan yhdistää esimerkiksi näytönohjaimen muistinohjaimeen. Tällä menettelyllä tiedonsiirtonopeus näyttömuistin ja prosessoriytimen välillä voi kasvaa jopa yli kahteen teratavuun sekunnissa. Ulkoisen muistinkin kanssa tiedonsiirtonopeus voi yltää jopa 320 gigatavuun sekunnissa.

Project Denver -ytimen arvellaan tässä vaiheessa perustuva 64-bittiseen ARM-arkkitehtuuriin. Ytimen valmistustekniikasta ei ole tietenkään vielä tietoa, koska suunnitelmat todennäköisesti ehtivät muuttumaan vielä paljonkin ennen kuin Nvidia julkaisee ensimmäisen Maxwell-näytönohjaimen.


Kuva: BrightSideofNews.com

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT