AfterDawn logo

Arstechnica: Piraatit piikki musiikkiteollisuuden lihassa?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Verkkosivusto Arstechnica on koonnut mielenkiintoisen artikkelin, jossa selvitetään verkkopiratismin vaikutuksia musiikin myyntiin. Lähteenä Arstechnica on käyttänyt levy-yhtiö Warnerin viimekeväistä esitystä koskien musiikin kulutusta Yhdysvalloissa.

Arstechnica sai kirvokkeen artikkelilleen hiljattain julistetusta IFPIn raportissa, joka väittää piratismin syöneen kolmanneksen musiikkiteollisuuden tuotoista viimeisen kahdeksan vuoden aikana. Arstechnica osoittaa levy-yhtiön omaan esitykseen vedoten, että piraattien vaikutus on hyvinkin vähäinen.

Warnerin mukaan yhdysvaltalaisista internetin käyttäjistä vain 13 prosenttia latasi laittomasti musiikkia verkosta. Piraateista suurin osa on alle 25-vuotiaita, joiden käytössä oleva varallisuus voidaan yleisesti katsoa vähäiseksi. Yli 25-vuotiaissa musiikin laiton lataaminen vähenee hyvin nopeasti. Euroopassa piraattien osuus on samaa luokkaa kuin Yhdysvalloissa.


Arstechnica huomauttaa, että myös piraatit käyttävät rahaa musiikin ostamiseen, joten heidän nettovaikutus musiikkiteollisuudelle pienenee tältä osin. Warner toteaa myös, että piraateilla on myös taipumus lisätä ja ohjailla heidän ystäväpiirin ostokäyttäytymistä musiikkiteollisuuden kannalta positiiviseen suuntaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT