AfterDawn logo

Pirate Bay oikeudenkäynti päättyi, edelleen syyllisiä

Teemu Laitila Teemu Laitila
9 kommenttia

Ruotsissa hovioikeus on juuri antanut tuomionsa Pirate Bay -ylläpitäjien oikeudenkäynnissä. Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden aiemman tuomion ja tuomitsi miehet avunannosta tekijänoikeusrikokseen. Hovioikeus lyhensi käräjäoikeuden aiemmin antamia vankeustuomioita, mutta nosti korvaussumman kokonaismäärän 4,9 miljoonaan euroon.

Oikeuden päätöksen mukaan Pirate Bay on edesauttanut laitonta tiedostonjakoa siinä määrin, että syytettyjä voidaan pitää rikosoikeudellisessa vastuussa teoista. Peter "Brokep" Sundelle määrättiin 8kk vankeusrangaistus, Fredrik "TiAMO" Neij sai 10kk vankeustuomion ja Carl Lundström 4kk tuomion. Kaikki joutuvat maksamaan osan määrätyistä vahingonkorvauksista. Gottfrid Svartholm ei ollut mukana oikeudenkäynnissä terveyssyistä johtuen. Tapaus käsitellään myöhemmin.

P2P-blogi Torrentfreakin mukaan Ruotsin piraattipuolueen johtaja Rick Falkvinge pitää tuomiota poliittisena. Falkvingen mukaan yleisö on menettänyt luottammuksensa oikeusjärjestelmään ja on surullista nähdä, miten oikeus toimii erityistahojen intressien pohjalta.


Tuomitut eivät ole itse kommentoineet hovioikeuden päätöstä. Oikeudenkäynti on kuitenkin tärkeä ennakkotapaus ja on erittäin todennäköistä, että tilanteeseen haetaan selvennystä vielä korkeimmasta oikeudesta asti.

9 KOMMENTTIA

renttu11/9

Samalla tavalla tienrakentajat auvustavat pankkirosvoja pääsemään pakoon rikospaikalta. Ja operaattorit auttavat piraatteja rakentamalla verkkoja.
Yhtä paljon rikollista kuin tuo piratebay.

Tuomarit opiskelemaan tietotekniikkaa!!!

trooper782/9

Eipä tullut yllätyksenä.

Ensi viikolla: tuomareilla kytköksiä to-tahoihin tai jotain vastaavaa.... ja taas mentiin. =/

zya3/9

Juttuhan menee korkeimpaan oikeuteen asti, koska molemmat osapuolet valittavat. TPB kolmikko on myös kertonut vievänsä asian EU-tuomioistuimeen mikäli korkeimman oikeuden tuomio tulee. Eli asiaan saadaan lopullinen päätös, joskus 3-5 vuoden päästä. Tuli tuomio tai ei sillä ei ole mitään vaikutusta piratebayn toimintaan ja se jatkaa normaalisti tapahtuipa mitä tahansa.

Lainaus:

Defendant Peter Sunde told TorrentFreak that they are all appealing at the Supreme Court as soon as possible.

Whatever happens next, not much will change for the users of the popular BitTorrent indexer. The Pirate Bay website will remain online and operating as usual. None of the defendants are involved in the site anymore, and all assets are reportedly owned by the Seychelles based company Reservella.

http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-appeal-verdict-101126/

himpo4/9

Onneksi pojat tajusivat myydä sivustonsa perustamalleen Reservella yritykselle jotteivät saa enempää kakkua sivustonsa pyörittämisestä vastaisuudessa.

Mainostulot näppärästi ulmomaalaisille nimettömille tileille jottei tarvitse maksella tuomioita koskaan oli lopullinen päätös mikä tahansa.

Ja ymmärsivätpä vielä muuttaa ulkomaille maihin joista ei palauteta Ruotsiin istumaan tuomioita.

Kateeksi käy.

MattiMies5/9

No eipä kyllä käy poikia kateeksi kun kerran saivat vankeustuomion. Ovatpa he siellä 5 kk tai 5v, saavat kuitenkin kuivaan kakkoseen.

zya6/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MattiMies:

No eipä kyllä käy poikia kateeksi kun kerran saivat vankeustuomion. Ovatpa he siellä 5 kk tai 5v, saavat kuitenkin kuivaan kakkoseen.

Väärää tietoa. Tuomio ei ole lainvoimainen, koska siitä valitetaan ja lainvoimainen tuomio saadaan vasta korkeimmassa oikeudessa tai jopa EU-oikeudessa. Siihen menee vielä useita vuosia aikaa.

Lainaus:

Tuomittujen asianajajan mukaan tuomiosta valitetaan pikimmiten. Valitus koskee sekä vastuukysymystä että korvauksia. Vielä miehet eivät siis joudu telkien taakse tai maksumiehiksi. Palveluntarjoajat ovat ilmoittaneet oikeudenkäynnin aikana, etteivät he tule ottamaan palvelua vapaaehtoisesti alas.

Arzgahhh7/9

noh itte istusin tuon ajan ja jatkaisin toimintaa toises maassa. :)

coocie988/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arzgahhh:

noh itte istusin tuon ajan ja jatkaisin toimintaa toises maassa. :)

Lue muut kommentit, niin saat ehkä vielä paremman idean.
-Siirrä palvelimet ulkomaille
-Hajauta systeemisi ja tee siitä entistä kestävempi
-Hommaa toisen maan kansalaisuus, jolloin tuomiota ei tarvitse istua
-Siirrä mainostulot muualle, niin sivusto voi jatkaa kulujensa maksamista

Vinkki: Näin on jo saattanut käydä ;)

johtaja599/9

Onkohan tuo sitten ehdollist vai ehdotonta vankeutta

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT