AfterDawn logo

Asuksen WiCast EW2000 siirtää HD-kuvaa langattomasti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Intel on kehitellyt Wireless Display -teknologiaa (WiDi), jolla esimerkiksi tietokoneen kuva saadaan televisioon langattomasti. Teknologiajätti HP julkaisi syyskuun alussa Intelin WiDi:lle kilpailevan tekniikan ja nyt Asus on julkaissut WiCast EW2000 -laitteiston, joka toimii ilmeisesti HP:n tekniikalla.

Asus esitteli HP:n vastaavaa läheisesti muistuttavaa laitteistoaan vuoden alussa Computex-messuilla. Nyt tuote on tulossa kauppojen hyllyille. WiCast EW2000 on siis laiteisto, jolla pystytään langattomasti lähettämään kuvaa päätteeltä toiselle. Myyntipakkauksessa tulee lähetin ja vastaanotin, jotka kytketään haluttuihin päätteisiin HDMI-kaapelilla. Kuvaa voi lähettää tietokoneesta televisioon tai vaikkapa videokamerasta televisioon, kunhan laitteista löytyy HDMI-liitäntä.


Asuksen mukaan laitteiston avulla voidaan lähettää 1080p-resoluutioista (60 Hz) kuvaa alle millisekunnin viiveellä. Se tukee muun muassa AMIMONin kehittämää WHDI-teknologiaa. Laitteisto toimii 5 GHz:n taajuudella. WHDI:n tukea stereoskooppiselle 3D -kuvalle demottiin kesän aikana, mutta päivitys tulee tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana, joten ei ole varmaa tukeeko Asuksen laitteisto 3D-sisältöä.

Asus tuo laitteensa myyntiin tämän kuun aikana. Laitteiston suositushinta on 199 dollaria. Alla laitteiston esittelyvideo.

5 KOMMENTTIA

o3zone1/5

mitenhän äänen ja kuvan lähettäminen yhtäaikaa esim olohuoneen vahvistimelle, tai vast telkusta kuvan lähettäminen tietokoneelle ja tallentaa ohjelma koneen kovolle... siis meinaan että onko tietokoneelle palikkaa joka kerää hdmi-liittimelle sekä kuvan että äänen... millää adapterillahan ei saa kuin kuvan, ja elokuvat on aika tylsiä ilman ääniä (kuten myös musiikkivideot).

ps. oon noob

Agent_0072/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti o3zone:

tai vast telkusta kuvan lähettäminen tietokoneelle ja tallentaa ohjelma koneen kovolle...


Televisioissa ei ole yleensä HDMI-ulostuloja, joten tältä osin ei onnistu. HDMI:n kautta tulevaa videota ja audiota voi kyllä kaapata tietokoneella sopivan lisälaitteen kanssa.

squi3/5

Tää rupee kyl vaikuttamaan hyvältä, Intelin vastaavahan ei kykene kun DVD-tasoisen kuvan (muistaakseni) lähettämiseen ja sitä ei oo alunperinkään tarkoitettu mihinkään interaktiiviseen, niin suuri on lagi.

BonaC4/5

Tämä vaikuttaa jo todella hyvältä. :) Sopis meikäläisellekin, tarvis heittää vain tuo koneeseen ja alakertaan USB-jatkojohto padille, että saa 32" näyttöön L4D splitscreenin sinne.

Pihlis125/5

Jees nyt vois sitten makkariin alkaa katsomaan uutta tv:täkin

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT