AfterDawn logo

Googlen AdSense laajenee videoihin

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Googlen mainoksia tarjoava AdSense-ohjelma laajenee nyt myös videoihin, jonka myötä videosivustot voivat tienata rahaa videoiden yhteydessä näkyvillä mainoksilla. Google ilmoitti eilen aloittavansa videomainonnan beta-testaamisen mm. Brightcove- ja Yume-yritysten kanssa. Yumen mainosohjelma on käytössä mm. BitTorrent-, Azureus Vuze- ja Pando-videopalveluissa, joten Googlen AdSense-mainokset saanevat nopeasti jalansijaa myös videoiden puolella.

Googlen mainokset näkyvät jo mm. kristillistä ilosanomaa levittävän GodTuben ja mainostulojaan käyttäjiensä kesken jakavan Revver-sivuston videoiden yhteydessä ja mainokset on toteutettu videon päällä näkyvänä tekstinä, jonka saa tarvittaessa pois katseluelämystä häiritsemästä. Tekstin lisäksi myös kuvia voi käyttää videomainonnan yhteydessä. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko Google tuomassa myös mainosvideoita videoiden yhteyteen vai rajoittuuko AdSense tältä osin vain tekstiin ja kuviin.


Mainonnan kohdentaminen videoiden osalta on toteutettu tällä hetkellä videon ja sivuston teemoja tutkien, mutta Google ei paljastanut tarkemmin miten videoita tutkitaan mainoksien kohdentamista varten.

Beta-testaukseen hyväksytään ainoastaan Yhdysvalloissa toimivia englanninkielisiä videosivustoja, joiden kautta katsotaan kuukaudessa vähintään miljoonaa videota. Ohjelmaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin, jolloin toivottavasti myös Yhdysvaltojen ulkopuolella toimivat videosivustot pääsevät kokeilemaan mainonnan toimivuutta, mutta toistaiseksi Google ei ole kertonut tarkempia aikatauluja ohjelman laajenemiselle.

4 KOMMENTTIA

TheKicker1/4

No niin! Ja sinne meni videopalveluissa ollut kohtuullinen mainostus! Prkle! Google omppaa YouTube --> videoihin kauheasti mainoksia. Voi vittiisi!

Sebu922/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TheKicker:

No niin! Ja sinne meni videopalveluissa ollut kohtuullinen mainostus! Prkle! Google omppaa YouTube --> videoihin kauheasti mainoksia. Voi vittiisi!

En usko, että google pistää kuitenkaan kauheasti niitä mainoksia videoihin. Googlella kun on yleensä aika siedettäviä ne mainokset.

Glasdann3/4

Godtubessa nuo ovat ainakin aikas häiritseviä mainoksia.

Sebu924/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Glasdann:

Godtubessa nuo ovat ainakin aikas häiritseviä mainoksia.

Koko paikkakin on aika häiritsevä, liekkö siksi mainokset myös, jotta ne sentään erottaa sivustosta?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT