AfterDawn logo

Fujitsu heittää plasmanäytöillä vesilintua

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
19 kommenttia

Japanilainen Fujitsu on kertonut lopettavansa koko plasmatelevisiotuotantonsa sen heikon kannattavuuden vuoksi. Päätös on suora seuraus LCD-televisioiden hyvästä myynnistä, joka on jättänyt kilpailevan plasmateknologian auttamatta jalkoihinsa.

Fujitsu on vähentänyt plasmatelevisiotuotantoaan massiivisesti aiemminkin. Nyt tuotanto on kuitenkin määrä lopettaa kokonaan. Nykyään Fujitsu valmistaa plasmatelevisioita ainoastaan satunnaisille merkkiliikkeille.

"Viime vuosina plasmasegmentin hinnat ja liikevoitto ovat laskeneet tasolle, joka ei anna riittävää tuottoa sijoitukselle", kertoo Fujitsu tiedotteessaan.

Plasmatuotanto on tarkoitus lopettaa täysin ensi vuoden maaliskuussa. Televisioita valmistanut yksikkö keskittyy jatkossa lämmitin- ja ilmastointilaitevalmistukseen.

Fujitsu lukeutui 90-luvun alussa maailman ensimmäisiin plasmatelevisiovalmistajiin, mutta vuonna 2005 se luopui kyseisten laitteiden massavalmistuksesta ja siirsi sen liikekumppaninsa Hitachin suojiin.


AFP kertoo myös Pioneerin luopuneen tänä vuonna uuden plasmatelevisiotehtaan perustamisesta markkinatilanteen takia. Matsushitan kerrotaan sen sijaan luottavan edelleen plasmanäyttöjen menekkiin.


Lähteet:
AFP
Digitoday

19 KOMMENTTIA

teme5651/19

Hyvä niin, Plasmahan syö niin pirusti enempi sähköäkin.

mk992/19

No hö...
Kyllä valkoisella ruudulla kuluttaakin enemmän, niin kuin nuo mittaukset on tehty. Mutta kuka katsoo valkoista ruutua?
Jos mittaus tehdään pitkällä aikavälillä normaalilla TV-annilla, niin taitaa olla aika tasoissa nykytekniikalla, ellei jopa plasman eduksi.

Epeh3/19

Itse taas en tykkää yhtään siitä, että polttaa kuvaa ruutuun. Varsinkin kun omistaa konsolin niin se polttaisi paussin aikana kuvan siihen kiinni. Onneksi omistan LCD:n =)

Supo4/19

Menneisyyden tekniikkaa, hyvästi emme jää kaipaamaan.

opelman5/19

Harmillista. On vaan niin paljon se kuva parempi kun lcd:ssä. Paskat se mitään kiinni polta pausen aikana.

johtaja596/19

Sillä yksiköllä onkin sopivasti kokemusta lämmittimien valmistuksesta.

Jorppa7/19

Omistan plasman ja sen voin sanoa ettei lämpöpatteria oo liikoja tarvinnu pitää päällä :D

mk998/19

Eikös uusimmissa plasma paneeleissa ole kiinnipalamisenesto automatiikka, joten kiinnipalaminenkin pitäisi olla historiaa. Vai onko kokemusta, toimiiko?

Jorppa9/19

Puolessa vuodessa ei ainakaan ole palanut ruutuun mitään.

ahlgpe10/19

Minulla on 42"pioneer kuro.Eikä ole mikään ohjelma palanut kiinni,
vaikka on parikin tuntia logot seissy päällä ja jotain pelailtu.
Pidempään seisotteluun en nähnyt enään tarvetta.

a7r8t11/19

Lainaus:

Menneisyyden tekniikkaa, hyvästi emme jää kaipaamaan.

Mitenkähän se nyt olis? LCD näyttöjä ei ole alunperinkään kehitelty liikkuvaa kuvaa varten, vaan esim taskulaskimen näytöiksi. Näkyy edelleen häntimisinä (vasteajat)... Plasma: mitkä vasteajat? :) Mä en ainakaan LCD töllötintä oo ostamassa. Plasmassa paljon luonnollisemmat värit (musta mustaa ym) ja muutenkin paljon silmäystävällisempi kuva, ei yliterävää höttöä kuten LCD:llä.

Jullikka112/19

Juuh ja jaah, itellä on 42" panasonic plasma ja 37" samsung LCD ja olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että tuossa "halvemmassa" plasmassa on huomattavasti parempi kuva. Ja mitä kiinnipalamiseen tulee, niin ihan turhaa höpötystä, Itellä jäi kerran sama kuva kuudeksi tunniksi ruudulle, kun nukahdin kesken leffan, ja kova oli vielä pysähtynyt, niin että teksitys oli jäänyt ruutuun. Olihan se tekstitys "palanut" kiinni, mutta ei hätää, hetkeksi vain lumisadetta kehiin niin homma oli sillä selvä. Ite ole kyllä valmis maksamman hieman ennemmän sähköstä jotta saan huomattavasti paremman kuvan.... Plasma rules :D

tombba213/19

Jep kyllä plasmassa on parempi kuva. Ja kuvan kiinnipalaminen oli tosiaan alkuaikojen ongelma, mutta ei ole enää. Ja sähkölaskussa et näe eroa onko plasma tai lcd. Itse omistan vielä 32putken mutta taidan plasman ostaa kun on 42sen aika.

peraWare14/19

Täytyy sanoa ettei ainakaan lcd ole oikea tekniikka tv ohjelmien katsomiseen, mutta silti se näyttää vievän voiton. Miettikää nyt jos teillä on digi-tv, vhs, dvd pal & ntsc ja vielä blue ray. Kaikki eri resoa mutta se lcd pystyy vain yhteen natiivi resoon. En tiedä onko sitten plasmakaan parempi, mutta näyttää käyvän samllalailla kuin vhs ja beta nauhuri sodassa vhs:n hyväksi. Pidän niinkauan kuvaputken kuin tulee joku parempi tai menee rikki.

Paakeri15/19

Mulla on 37" LCD ja kaverilla 42" Plasma (molemmat HD-ready) ja mun mielestä mun töllöstä tulee paljon parempi TV-kuva ja tähän toki vaikuttaa digiboxit, mulla Procaster ja kaiffarilla Topfieldin halppisversio. Musta ei oo mustaa kummallakaan, SED:tä odotellessa..

jusunakki16/19

Juu ei tuu plasmaa ikävä, turha huono vanhentunut tekniikka. LCD:kin on parempi.

R00T17/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:

Juu ei tuu plasmaa ikävä, turha huono vanhentunut tekniikka. LCD:kin on parempi.

Kuvanlaadultaan plasma on edelleenkin ylivertainen. LCD:n vikoja paikkaillaan edelleenkin "uusilla" taustavalotekniikoilla mutta edelleenkään musta ei ole mustaa, häntimistä kuvassa jne...

Vielä uusimissa LCD-malleissakin näkeen taustavalon epätasaisuutta :)

Suosittelen perehtymään faktoihin.

jaska55118/19

miä elan viel kuvaputki kautta.

SS2819/19

Plasma on menneen talven lumia! Uusi laser-tekniikka korvaa sekä Lcd:n ja Plasman.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT