AfterDawn logo

Wireless High-definition Interface

Wireless High-definition Interface (WHDI) on lyhyen kantaman langaton siirtotekniikka teräväpiirtotasoisen videon ja audion siirtämiseen kuluttajaelektroniikan laitteiden välillä. Tekniikka on kehitetty erityisesti eri videosignaalien kuten television, monitoreiden ja projektoreiden tuottamien videosignaalien pakkaamattomaan siirtämiseen. Israelilaisen Amimon-yhtiön kehittämä tekniikka käyttää samaa vapaata 5 gigahertsin UWB-taajuuskaistaa kuin kehitteillä oleva 802.11n-lähiverkko.

WHDI:llä tavoitellaan n. 30 metrin kantamaa, mikä riittää hyvin koti- ja toimisto-oloissa. Yhdellä 20 megahertsin kaistalla WHDI kykenee siirtämään 1,5 gigabittiä sekunnissa, mikä riittää lomitetun 1080i-teräväpiirtovideon siirtoon. Kun siirtoon yhdistetään kaksi kanavaa, tuplaantuu kaista 40 megahertsiin ja siirtonopeus 3 gigabittiin sekunnissa, mikä on tarpeeksi lomittamattoman 1080p-tasoisen videon siirtoon.

WHDI:n kanssa kilpailevia tekniikoita ovat niin ikään UWB-kaistaa käyttävä Wireless HDMI sekä 60 gigahertsin taajuusalueella toimiva WirelessHD. Kaikki tekniikat ovat vuoden 2007 alussa vielä kehitysasteella.

Motorola luottaa Amimonin kehittämän ratkaisun toimivuuteen, sillä yhtiö investoi Amimoniin maaliskuun 2007 puolessa välissä. Amimonin tekniikkaa esiteltiin vuoden 2007 CES-messuilla Sanyon videotykin yhteydessä.

Termin synonyymit

Aiheeseen liittyviä termejä