Yksi tekniikkafanien suosimista Chromen lisäosista sisälsi haittaohjelman, Google potki pois

Yksi tekniikkafanien suosimista Chromen lisäosista sisälsi haittaohjelman, Google potki pois
Yksi tekniikkafanien paljon suosimista Chromen lisäosista viime vuosina on ollut selaimen toimintaa sujuvoittava The Great Suspender. Nyt lisäosasta on löytynyt haittaohjelma ja se on poistettu Chromen sovelluskaupasta.

The Great Suspender -lisäosa on ollut valtavan suosittu siksi, että se on vapauttanut tietokoneen tehoja muuhun käyttöön siirtämällä sellaiset Chromen välilehdet horrostilaan, joita ei ole käytetty. Usein taustalla hyrräävät välilehdet saattavat syödä koneen prosessoritehoja ja muistia valtavat määrät - ja tähän The Great Suspender on tarjonnut näppärän ratkaisun.
Valitettavasti loistava lisäosa kärsi ilmeisesti uuden omistajan ahneudesta: lisäosa myytiin viime vuonna uudelle omistajalle ja sen jälkeen siihen on lisätty haittaohjelmakoodia, jonka Google huomasi. Haittakoodi mahdollisti tietokoneessa koodin suorittamisen ilman käyttäjän lupaa. Lisäksi Google on estänyt lisäosan toimimisen myös niissä Chrome-selaimissa, joissa se on jo ennestään asennettuna.

Lisäiosaa fanittanut yhteisö on päättänyt luoda The Great Suspenderin viimeisestä "puhtaasta" versiosta uuden, avoimeen lähdekoodiin pohjautuvan version, The Marvellous Suspenderin, joka on saanut Googlelta julkaisuluvan ja löytyy Chromen verkkokaupasta:

The Marvellous Suspender Chromen verkkokaupassa

Lisäksi uuden lisäosan koodi löytyy GitHubista.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 5. helmikuuta, 2021 16:01
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
tietoturva lisäosa Google Chrome
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud